S-a amânat termenul de depunere a declarației unice

Termenul-limită pentru depunerea declarației unice pentru persoanele fizice a fost amânat prin Ordonanță de Urgență, a decis joi Guvernul, conform unei informări oficiale. Astfel, după ce actul va fi publicat în Monitorul Oficial, termenul va fi mutat de pe 16 pe 31 iulie 2018. Măsura vine în contextul în care se dorește ca toate persoanele fizice să aibă timp destul să depună declarația unică. Prin intermediul acestui formular se stabilesc taxele datorate la stat pentru veniturile din anul 2018.

Declarația unică pentru persoanele fizice a înlocuit formularele 200, 201, 220, 221, 600, 604 și 605. Aceasta este folosită, printre altele, pentru declararea veniturilor independente obținute ca persoană fizică autorizată.

De asemenea, documentul mai este folosit pentru declararea veniturilor din chirii, dividende, pariuri sau activități agricole, precum și pentru veniturile din străinătate sau asigurarea în sistemul medical a persoanelor fără venituri.

Pe baza informațiilor incluse în declarația unică se stabilesc taxele ce trebuie plătite la stat pentru veniturile obținute în anul 2018. Mai precis, este vorba de impozitul pe venit și contribuțiile sociale de pensii și sănătate.

Taxele pentru veniturile din 2018 trebuie plătite de persoanele fizice până pe 15 martie 2019. Începând de anul viitor, termenul de depunere al formularului și termenul pentru plata taxelor va fi același an de an: 15 martie.

Alte articole

Leave a Comment