Registrul Comerţului anunţă eliminări de taxe şi tarife

Oficiul Naţional al Registrului Comerţului a anunţat că începând de miercuri, 1 februarie, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 1/2017, au fost eliminate mai multe taxe. Astfel, vor fi eliminate taxele pentru operațiunile de înregistrare în registrul comerțului, respectiv cererea de înregistrare — persoane juridice — PJ (cuprinde: autorizare constituire, înmatriculare, autorizare funcționare prin declarație pe propria răspundere) care era de 250 lei, cererea de înregistrare în registrul comerțului — persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale — PFA, II, IF (cuprinde: înmatriculare, autorizare funcționare prin declarație pe propria răspundere), de 90 lei, sau cererile de mențiuni simple de 45 lei, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.
De asemenea, au fost eliminate cererile de mențiuni complexe, care costau 220 lei, respectiv cererea de mențiuni cu două sau mai multe operațiuni — în cazul persoanelor juridice.
Potrivit sursei citate, a fost eliminat fondul de lichidare şi fondul prinvind Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.
În 9 ianuarie, președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind eliminarea unor taxe și tarife, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.
Actul normativ vizează eliminarea mai multor taxe, între care timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la Registrul Comerțului, taxe consulare și de cetățenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio tv, taxa suplimentară pentru eliberarea pașaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Națională de Pensii.

One Thought to “Registrul Comerţului anunţă eliminări de taxe şi tarife”

  1. Tăunu

    Iată că Dragnea face şi lucruri bune, el a iniţiat acest proiect de lege. Neamţu, a cărui nume apare în articol, de fapt, s-a opus cu înveşunare legii, în special, împotriva eliminării taxei radio-TV !

Leave a Comment