Rectificările la bugetul municipiului pe anul 2018 au fost votate în ședința de Consiliu local

Potrivit referatului atașat Proiectului de hotărâre supus votului consilierilor locali zălăuani, în ședința de joi, rectificarea a fost necesară în urma solicitărilor venite din partea unităţilor subordonate municipalității privind alocarea unor sume suplimentare de la bugetul local pentru asigurarea funcţionării lor.

A fost alocată suma de de 266,5 mii lei pentru igienizări, reparaţii curente, zugrăveli şi amenajare atelier la Liceul Mihai Viteazul, precum şi efectuarea analizei de risc la securitate, în aceeaşi locaţie. Suma de 259 mii lei urmează să fie alocată acoperirii necesarului, până la sfârşitul anului, activităților de deratizare şi dezinsecţie, iar 15 mii de lei vor fi utilizați pentru plata dobânzilor şi comisioanelor scadente în trimestul III al anului. Banii necesari provin, potrivit referatului, din încasările peste aşteptări din impozitele pe terenuri deţinute de persoane juridice şi din debitele scadente în 30 septembrie. Citadin a solicitat Primăriei majorarea bugetului pe activităţile ce cuprind zonele  verzi şi pe segmentul  de salubritate. Sumele solicitate au fost 1.100 mii lei, iar pentru salubritate 2.722 mii lei.

Suma de 1.100 mii lei necesară activității de curățenie în municipiu va fi luată de la capitolul Reparaţii curente străzi, urmând ca bugetul destinat reparaţiilor curente pe străzile din oraş se va reîntregi la o rectificare viitoare.

De asemenea, 30 de mii de lei sunt direcţionaţi, în urma votului consilierilor locali, către modernizarea şi extinderea reţelei de drumuri forestiere din municipiul Zalău, bani care se vor lua de la capitolul Servicii de dezvoltare publică, iar suma de 17 mii lei de la segmentul de Modernizare bulevard se va direcţiona către cheltuieli în domeniul serviciilor de dezvoltare.

Leave a Comment