Pui crescuți în județul vecin în friteuzele KFC din Value Center Zalău

Deși penuria de forță de muncă și lipsa de interes a tinerilor pentru un loc de muncă în domeniul fast-food au reprezentat cauze gata să împiedice deschiderea unei unități Kentucky Fried Chicken- KFC în Zalău, lucrurile au luat o întorsătură fericită în ultimele săptămâni astfel încât celebrul fast-food american se va deschide în noul mall Value Center Zalău, în 7 noiembrie. Potrivit unor surse din cadrul companiei, KFC dispune de cel mai mare spațiu în zona de Food Court (zona de alimentație publică) din noul centru comercial este deja amenajat, utilat aproape complet cu toată aparatura, iar personalul ce va deservi această unitate participă în aceste zile la ultimele ore de curs de specializare, în Cluj și Oradea. KFC Zalău va avea aproximativ 40 de angajați, inclusiv managerii de restaurant, personal ce va lucra în trei ture.

Un lucru important de știut este faptul că marfa de bază – carnea de pui – pe care clienții o vor consuma la mall-ul din Zalău sub sortimentele celebre ale brandului, va fi produsă la o fermă avicolă din județul vecin, „Agroprod Crasna” – Supuru de Jos localitate situată la granița cu Sălajul. Carnea va fi livrată zilnic, va fi supusă procesului de marinare, un process foarte strict folosindu-se un mix de condimente marcă înregistrată KFC, după care a doua zi va putea fi prăjită conform rețetei. Produsele de la KFC au un termen de valabilitate foarte mic, de doar o oră după ce au fost prăjite. Aceasta nu înseamnă că după acest timp produsele expiră, ci ele se răcesc și nu mai au același standard maxim de calitate impus de companie, ele fiind totuși bune de consum pe tot parcursul zilei. Astfel, așa cum se procedează în fiecare restaurant din țară, dacă nu vor fi cumpărate vor fi retrase de la vânzare că la scurt timp după prăjire acestea își schimbă total textura și gustul, știut fiind faptul că aceste produse se servesc fierbinți, într-un interval de doar câteva zeci de minute de la preparare. Ceea ce este retras de la vânzare va ajunge în aceeași zi, în timp util, la persoanele defavorizate aflate sub risc social major, în Adăpostul de Noapte, cămine, locuri în care trăiesc persoane care se confruntă cu probleme existențiale. În timp ce alte companii sau restaurante aruncă pur și simplu la gunoi tot ceea ce rămâne nevândut, această companie a inițiat la începutul acestui an un program denumit Harvest, un program prin care alimentele nevândute ajung în aceeași zi în medii defavorizate.

“KFC România contribuie la reducerea risipei alimentare și la sprijinirea persoanelor ce provin din medii defavorizate, prin intermediul programului internațional de responsabilitate socială: Harvest. Implementat inițial ca o platformă pilot, pentru prima oară în România, în noiembrie 2017, programul reprezintă o măsură sustenabilă de a folosi surplusul alimentar din restaurantele KFC, pentru a veni în sprijinul persoanelor din medii defavorizate sau aflate în risc de excluziune socială”, spun reprezentanții companiei. Printre produsele KFC România care pot fi donate se numără: Zinger fillet, Fillet, Fillet bites, Crispy Strips sau bucăţi de pui. Rivalul KFC, McDonald’s nu a putut fi convins, deocamdată, să ajungă și în Zalău, însă timpul nu este pierdut iar dacă celebrele aripioare de la KFC se vor dovedi a fi de succes printre sălăjeni, probabil și McDonald’s își va îndrepta atenția către Zalău, chiar dacă politica acestei companii își dezvoltă afacerea în orașe cu o populație de peste 100.000 de locuitori.

Potrivit celor care s-au angajat deja la KFC Value Center Zalău, salariile se vor situa în jurul sumei de 1.800 -1.900 de lei net (în mână), la care se adaugă bonuri de masă acordate lunar și un salariu întreg suplimentar plătit o dată la trei luni – aceasta fiind o politică de stimulare a salariaților. De menționat este faptul că salariile, atât ale angajaților cât și ale managerilor din Zalău sunt aceleași ca în Oradea, Cluj Napoca sau Baia Mare. KFC are în prezent 76 de restaurante deschise în România și peste 3.000 de angajați. Primul restaurant KFC a fost deschis în anul 1952 în Louisville, Kentucky, Statele Unite.

 

 

 

Alte articole

2 Thoughts to “Pui crescuți în județul vecin în friteuzele KFC din Value Center Zalău”

  1. Anonim

    Firma de care vorbiți dumneavoastră ca va livra pui pentru KFC nu este în localitatea Crasna. Lucrez în domeniu și nu știam ca la noi în județ, la Crasna este ferma de pui carne.

    1. Crasna

      Crasna apare in denumirea firmei probabil de la raul Crasna, ce trece si prin zona Supurului (dupa ce se uneste cu raul Zalau, in zona Sarmasagului).

Leave a Comment