Protecția Consumatorilor a închis 12 firme

De la 1 ianuarie și până în prezent, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, cu sprijinul comisarilor din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Sălaj (CJPC Sălaj), au desfășurat 287 acțiuni de control în Sălaj, vizați fiind operatorii economici care își desfășoară activitatea în mediul urban și rural, cu precădere în domeniul HORECA. Pe lista controalelor s-au mai aflat și magazinele chinezești și zona food court Zalău Value Center. În urma controalelor efectuate, comisarii CJPC Sălaj au găsit mai multe probleme grave, printre care se numără: folosirea unor vitrine, frigidere și congelare murdare, produse expuse la vânzare cu data limită de consum depășită, depozitarea necorespunzătoare a legumelor, fructelor și băuturilor, folosirea unor coșuri/tomberoane de reziduuri fără capace, lipsă verificare metrologică și mijloace de măsură, legume și fructe alterate expuse pe rafturi, produse cu ambalaje deteriorate, etichetare neconformă, lipsă afișare preț și a documentelor de proveniență a mărfii, jucării periculoase expuse la vânzare. Având în vedere neregulile constatate în teren, echipele de control au aplicat 294 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 2.262.500 lei. Totodată, au fost dispuse și o serie de măsuri complementare. Au fost oprite definitiv de la comercializare produsele alimentare neconforme în valoare de 25.225 de lei și s-a dispus oprirea temporară de la comercializare a unor produse, în valoare de 142.131 lei, până la remedierea problemelor. De asemenea, 12 unități din județ au fost oprite până la remedierea deficiențelor.

Legat de acțiunile viitoare și de modul de acțiune al comisarilor la nivel de județ, Dorel Fechete – comisarul șef adjunct al CJPC Sălaj spune că „vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor și, așa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic și vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare. Controalele continuă!”. Acesta îi îndeamnă pe consumatori să se adreseze cu încredere instituției pe care acesta o conduce, sesizând situațiile negative cu care se confruntă, mai ales atunci când aceștia consideră că anumite drepturi le sunt încălcate.

 

One Thought to “Protecția Consumatorilor a închis 12 firme”

  1. […] De la 1 ianuarie și până în prezent, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, cu sprijinul comisarilor din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Sălaj (CJPC Sălaj), au desfășurat 287 acțiuni de control în Sălaj, vizați fiind operatorii economici care își desfășoară activitatea în mediul urban și rural, cu precădere în domeniul HORECA. Pe lista controalelor s-au mai aflat și magazinele chinezești și zona food court Zalău Value Center. În urma controalelor efectuate, comisarii CJPC Sălaj au găsit mai multe probleme grave, printre care se numără:… Citeste mai mult […]

Leave a Comment