Proiecte noi de modernizare a infrastructurii rutiere în municipiu

Reprezentanții municipalității au semnat, la începutul acestei săptămâni, două contracte importante ce vizează modernizarea unei străzi principale și altor două culoare stradale din Zalău, prin executarea unor lucrări de infrastructură rutieră și reamenajare. Primul proiect, „Modernizare coridor integrat de mobilitate urbană axa est-vest: străzile Corneliu Coposu – Avram Iancu” are o valoare de 12.774.689 lei (cu TVA), fiind finanțat din fonduri europene. În cadrul acestui proiect important vor fi efectuate lucrări de reabilitare trotuare, construire piste de biciclete, lucrări de infrastructură rutieră, amenajare stații de autobuz, dotare cu mobilier stradal, relocare și protecție a utilităților de pe cele două străzi și introducerea cablajelor în canalizație subterană. Executantul lucrării este Asocierea Avril SRL & Delcar SRL, iar durata de execuție este de 24 de luni, începând cu ziua emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Cel de-al doilea proiect este „Modernizare coridor integrat de mobilitate urbană axa sud: strada 22 Decembrie 1989” (porțiunea care nu a fost reabilitată în proiectul anterior). Reprezentanții municipiului spun că prin intermediul acestui proiect, în valoare de 5.023.734 lei (cu TVA), finanțat din fonduri europene, vor fi efectuate același tip de lucrări, respectiv reamenajare trotuare, amenajare piste de biciclete, utilități, carosabil rutier, stații de autobuz, mobilier stradal și introducerea cablajelor în canalizație subterană. Executantul lucrării este Drum Construct, durata de execuție fiind de 12 luni, începând de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Alte articole

5 Thoughts to “Proiecte noi de modernizare a infrastructurii rutiere în municipiu”

 1. Anonim

  Mai sa fie ! Pana or fi pistele alea de biciclist ,n or mai exista bicicletele.

  1. Mos Craciun

   las ca vin trotinetele din urma 🙂

 2. Anonim

  Dupa mine, toate 3 ar intra la categoria strazi principale. Daca nici astea nu ar fi modernizate (alaturi de M. Viteazul, Gh. Doja, S. Barnutiu, V. Gelu, T. Vladimirescu, etc.), atunci chiar putem spune ca stam prost de tot in ceea ce priveste infrastructura rutiera in oras.

 3. vor fi efectuate lucrări de reabilitare trotuare, construire piste de biciclete, lucrări de infrastructură rutieră, amenajare stații de autobuz, dotare cu mobilier stradal, relocare și protecție a utilităților de pe cele două străzi și introducerea cablajelor în canalizație subterană.

  la fel ca si pe str. Closca si str. 22 Decembrie ?
  aici si-au batut joc de banii nostril, mai ales ca s-a pierdut finantarea europeana, deoarece nu au respectat proiectele !!
  – trotuoare in valuri !! inguste si mai ales ocupate de masini parcate neregulamentar !!! in unele jone nu pot trece 2 personae deodata !!
  – au lasat spatiu verde, in loc sa fi facut trotuoar !! spatiu verde neamenajat si pe care se circula de pietoni si/sau masini !! acel spatiu trebuia sa fie trotuoar si nulasat in PARAGINA !!
  – PISTA DE BICICLETE si-au bat joc de ea !!! ce tampiti de proiectanti, de ingineri si sefi din primarie au acceptat ca pista sa tot fie mutata de pe o parte pe alta a drumului ?!?!? toti sunt prosti in primarie ?? stim ca balajel este capul cu idei tampite, dar nu e nimeni sa-i spuna ca e prost si sa se duca acasa? Politia nu are nici un cuvant de spus? ei nu trebuie sa avizeze aceste proiecte/lucre, modificari ?? ce face ginerele lui Ciunt? se scarpina la oua ? semneaza el si isi asuma raspunderea pentru accidentele care for fi pe aceea strada !!

  1. Anonim

   De acord ca s-a lucrat f. prost in cazul celor 2 artere. Totusi, nu cred ca finantarea europeana s-a pierdut in cazul lor.

Leave a Comment