Primăriile primesc finanţări de până la 5 milioane de euro pentru investiţii în iluminat public

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional (AM POR) din Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a lansat  săptămâna aceasta trei apeluri de proiecte, în valoare totală de aproximativ 96,4 milioane euro, pentru creșterea eficienței energetice în iluminatul public.

Unitățile administrativ-teritoriale din mediul urban pot depune cereri de finanțare timp de 6 luni, începând cu 18 februarie (ora 10) prin sistemul MySMIS2014.

Valoarea proiectelor trebuie să fie cuprinsă între 100.000 și 5 milioane euro, 85 la sută fiind suportată din fonduri europene.

Proiectele propuse vor avea în vedere investiții publice care cuprind înlocuirea cu lămpi cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață a lămpilor vechi, consumatoare de energie, reabilitarea instalațiilor electrice (stâlpi, rețele etc.), instalarea de sisteme de telegestiune a iluminatului public, crearea/ extinderea/ reîntregirea sistemului de iluminat public în localitățile urbane, utilizarea surselor regenerabile de energie, precum și realizarea de strategii pentru eficiență energetică (ex. strategii de reducere a CO2) pentru proiecte finanțate din POR 2014 – 2020, transmite ministerul, într-un comunicat.

Programul Operațional Regional 2014-2020 este unul dintre programele operaționale implementate în România, cofinanțate din fondurile europene structurale și de investiții şi gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management.

One Thought to “Primăriile primesc finanţări de până la 5 milioane de euro pentru investiţii în iluminat public”

  1. Anonim

    Primăriile au acces la finanţări până la 5 milioane euro prin POR, pentru investiţii în iluminat public
    9 ianuarie 2018 Andreea Vilcovschi

    VOI SCRIETI ACELASI ARTICOL DE DOUA ORI?

Leave a Comment