Primarii nechibzuiţi, mustraţi de şeful Consiliului Judeţean

Consilierii judeţeni au împărţit, vineri, peste 5,3 milioane de lei către administraţiile publice locale care au întegistrat arierate. Mai mult de jumătate din sumă este destinată primăriilor care au înregistrat arierate către furnizori de bunuri, servicii şi lucrări. Astfel, din cele aproape 3,1 milioane alocate în această direcţie, cel mai consistent “cadou” a ajuns la comuna Crasna, care s-a ales, astfel, cu 886.740 de lei. Ea este urmată în clasament de comunele Sărmăşag, cu 748.100 de lei, şi Meseşenii de Jos, cu 345.720 lei. Cele mai mici sume au fost repartizate comunelor Letca (7.680 de lei), Camăr (9.430 de lei) şi Carastelec (11.150 de lei).

Aproape un milion de lei au fost plătiţi pentru arieratele a nouă administraţii publice locale, arierate provenite din derularea Programului de dezvoltare a infrastructurii din spaţiul rural. Din suma amintită, 70 la sută reprezintă sprijin pentru comunele Meseşenii de Jos şi Benesat.

Pentru achitarea datoriilor la investiţiile în reabilitarea, modernizarea şi/sau asfaltarea drumurilor de interes judeţean şi de interes local, alimentarea cu apă, canalizarea şi epurarea apelor uzate la sate, CJ Sălaj a distribuit 1,35 milioane de lei, către opt comune. Campioană este Vârşolţul, către care ajunge mai mult de jumătate din sumă.

Am contabilizat toate solicitările făcute de primării pe propria răspundere a edilului. Am constatat că 29 de primării sălăjene nu au avut arierate, adică facturi cu scadenţă mai veche de 90 de zile”, a declarat Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj. Acesta şi-a manifestat nemulţumirea cu privire la atitudinea unor ordonatori de credite, care angajează cheltuieli fără să aibă şi sursele de finanţare, “în speranţă că, odată, cineva le va plăti datoriile”: “Nu e nevoie să extindem un astfel de comportament. Nu este corect să ceară bani ca şi cum ei nu ar avea niciun rol în această ecuaţie. Sper ca în următorul an bugetar, cineva să completeze actul normativ prin care s-a îndulcit sacţiunea pentru cei care fac cheltuieli fără să dispună de resurse”.

Şeful administraţiei judeţene a mai spus că în această perioadă autorităţile sălăjene întocmesc o situaţie cu lucrările executate şi recepţionate, dar care nu au fost facturate, “care ne va permite să avem o situaţie de ansamblu asupra situaţiei existente”.

Reamintim că la ultima rectificarea de buget din acest an, Guvernul a alocat judeţului Sălaj aproape 6,2 milioane de lei pentru ca primăriile să-şi achite arieratele provenite din derularea a diverse programe.

Alte articole

3 Thoughts to “Primarii nechibzuiţi, mustraţi de şeful Consiliului Judeţean”

  1. eu

    doar pt unguri sunt bani?

  2. Anonim

    sunt bani pentru acei pimari care stiu face si conduce proiecte.avem la HOROAT un primar care nici nu stie vorbi .are pe linga iel un sofer viceprimar penal si un bade consilierl primarului.cu astia vreti sa aduceti bani in comuna. vai de capul nost unde ne duc aceste persoane

  3. Anonim

    intre ungurii mai traiesc si romanii sa nu uitam .

Leave a Comment