Primăria Zalău a luat măsuri drastice în privința parcării subterane de la Hala agroalimentară

Parcarea subterană aferentă Halei agroalimentare din Piața Centrală a ajuns, în special pe timpul nopții, un loc obscur, unde își dau întâlnire tinerii amatori de distracții nocturne, consumatorii de alcool care își fac veacul pe străzile municipiului și alte categorii de oameni care nu “sfințesc”, de obicei, locurile prin care trec. Parcarea a ajuns, în interval de câteva luni, să fie literalmente vandalizată, obiectele din interior, multe dintre ele care țin de securitatea și siguranța spațiului fiind pur și simplu smulse din pereți și sustrase. Totodată, spațiul din subsolul halei ajunsese un adevărat wc public, mirosurile și insalubritatea fiind, pentru cei care parcau regulamentar pe timpul zilei, de nesuportat.

În atare situație, municipalitatea a fost nevoită să ia măsuri drastice în privința programului de funcționare a acestei parcări, cu riscul de a nemulțumi pe unii șoferi.

Din comunicatul primit de la reprezentanții municipalității, reiese faptul că această parcare va fi deschisă doar pe timpul programului de fincționare a halei, în rest, accesul fiind restricționat. “Parcarea este deschisă doar în timpul  programului de funcționare al halei. Măsura închiderii între anumite ore s-a luat deoarece  în perioada în care a fost deschisă permanent au avut loc mai multe evenimente, printre care vandalizarea hidranților (furtul componentelor) cât și furtul și golirea sistematică a stingătoarelor de incendiu. Aceste fapte se petreceau pe timpul nopții, parcarea fiind  folosită inclusiv ca adăpost pentru persoanele aflate de cele mai multe ori în stare de ebrietate ori ca toaleta publică și alte manifestări nocturne ale tinerilor.

Pentru închiderea parcării s-a depus o documentație și s-a obținut aviz de la ISU Porolissum Sălaj”, se arată în răspunsul remis redacției Magazin Sălăjean de reprezentanții municipalității.

Alte articole

4 Thoughts to “Primăria Zalău a luat măsuri drastice în privința parcării subterane de la Hala agroalimentară”

 1. Anonim

  Camere de luat vederi nu exista acolo? Daca exista ce anume au inregistrat? Nu se poate amenda pe cei care vandalizeaza parcarea ?

 2. Anonim

  Ce solutie ati mai gasit. Daca tot am facut-o hai sa o inchidem.
  Puneti putorile de la Politia Locala sa o pazeasca si montati naibii camere de supraveghere.

 3. Adrian

  Ce pazesc burtosi de la asa zisa politie locala ? Ar trebui sa plateasca ei toate stricaciunile . DAR e corecta masura de a se inchide pe timpul nopti …Haimanalele orasului sa se bage in vale sa se trezeasca ! Pleava se bagau in garaj noaptea , in loc sa mearga la adaposturi sa se spele si sa doarma ..

 4. Anonim

  Mai angajați câțiva polițişti locali, respectivi trântori, să păzeasca parcarea. Cei care păzesc hala nu-s de ajuns.

Leave a Comment