Previziuni sumbre: prețul pâinii ar putea crește din toamnă

Prețul grâului a atins, în această perioadă, cote record. Este cel mai mare preț per tonă înregistrat în ultimele decenii, lucru confirmat și de ministrul Agriculturii, Adrian Oros. Referitor la această situație, ministrul a spus că, deocamdată, scumpirea pâinii nu este un lucru cert. Oficialul a vorbit, zilele trecute, despre anunțul făcut de producătorii din sectorul alimentar care au comunicat că la finalul verii atât pâinea, cât și alte produse alimentare, în special cele din sectorul panificației, vor suferi majorări de preț substanțiale. ”Nu știm dacă se va scumpi pâinea, sunt doar previzionări, calcule și până nu terminăm recoltatul și nu vedem exact calitatea grâului, eu nu m-aș exprima că grâul de anul acesta va fi mai puțin și de o calitate mai proastă. Prețul pâinii nu depinde doar de producția internă. Eu nu aș alerta populația, producțiile vor fi foarte mari”, a spus ministrul Adrian Oros. Acesta a răspuns, astfel, alertei lansate de cei din sectorul de morărit și panificație, care au anunțat recent că pâinea și celelalte produse de panificație s-ar putea scumpi din nou la finalul verii. Patronii din aceste industrii au reclamat că plătesc mai mult pentru gazele naturale, energie electrică și pentru materia primă. Grâul de panificație e mai puțin și mai scump ca în alți ani, din cauza ploilor abundente care au redus calitatea recoltelor, spun fermierii. “Preţul este foarte mare în acest moment, nemaiîntâlnit până acum la recoltare, peste 800 de lei tona de grâu. Probabil grâul cu indici buni de panificaţie va fi rar şi scump. Dacă preţul se menţine la nivelul actual, probabil că în luna august vom vedea efectele în raft”, a vorbit despre situația actuală Aurel Popescu, președintele Rompan. Prețurile produselo de panificație au crescut deja în medie cu peste 4 la sută față de perioada similară a anului trecut, după cum reiese din statistici.

 

 

2 Thoughts to “Previziuni sumbre: prețul pâinii ar putea crește din toamnă”

  1. Dorin

    As vrea sa ganditi si pozitiv, voi promotori salajeni ai democratiei, ai progresuluiu! Nu va mai plangeti, ca asta meritam, noi sustinatori ai lui Pop Gheorghe, Marc, Nosa Iuliu, Cota Dana etc. La ce sa ne asteptam cand alegem niste impostori?

  2. Un ministru incapabil la un premier repetent

    Bă ministre incapabil, știm și noi că se va scumpi pâinea. În loc să faci pe casandra trebuia să fii capabil de proiecte europene pt a accesa prin Pnrr 2 miliarde € pt irigații, an de an avem secete crunte. Nu ai fost capabil iar leprele liberale au trecut cele 2 miliarde € pt consultanță adică pt firmele lor de casă. Tu-le gura mamii lor aa

Leave a Comment