Peste 300 de locuri de muncă vacante pe piaţa muncii din Sălaj

Angajatorii sălăjeni pun la dispoziția persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă 340 posturi, cele mai mult de jumătate fiind în producţie şi prestări servicii, au anunţat reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj.
Potrivit sursei citate, 22 de companii din domeniu şi-au anunţat intenţia de a încadra în muncă 199 de sălăjeni ca muncitori necalificaţi, electromecanici, electricieni, şoferi, şlefuitori ori mecanici. În industria confecţiilor, patru operatori economici vor să angajeze 87 de persoane, ca muncitori necalificați şi confecţioneri. Alte 21 de locuri de muncă sunt oferite sălăjenilor care vor să lucreze în domeniul turismului şi industriei alimentare, ca ospătari, bucătari, îngrijitori spaţii hoteliere sau cofetari, în timp ce în comerţ sunt 13 posturi de lucrători în comerţ, casieri şi vânzători.
Oferta de pe piața muncii este completată de şase locuri de muncă în industria lemnului (tâmplari universali, maistru şi stivuitorist).
În continuare sunt la mare căutare muncitorii necalificați, cărora angajatorii din județ le pun la dispoziție 150 de slujbe. În schimb, pentru sălăjenii cu studii superioare sunt disponibile doar 10 locuri de muncă: casier, agent de voiaj, agent de turism, traducător, specialist marketing, contabil şi programator în sistem informatic.

Alte articole

Leave a Comment