Pensiile sălăjenilor riscă întârzieri, poștașii sunt în grevă generală (VIDEO)

Negocierile din data de 27 martie, la care au participat liderii de sindicat, ministrul Dezvoltării și Digitalizării, alături de reprezentanți ai consiliului de administrație al Poștei Române au eșuat. Conducerea Poștei Române a venit cu o ofertă pe care liderii de sindicat nu au acceptat-o. Li s-a oferit un pachet care conținea încheierea contractului colectiv de muncă și o majorare salarială pentru fiecare angajat. Cu toate acestea, liderii de sindicat au considerat că majorarea promisă ar fi fost oricum acoperită cu mărirea salariului minim brut pe economie care va fi majorat în acest an, începând cu data de 1 iulie. Prin urmare, așa cum era deja anunțat încă de săptămâna trecută, începând cu data de 1 aprilie a început greva generală în toată țara, chiar dacă unii angajați au decis să nu participe, unii de bună voie, alții de teamă de nu fie sancționați de conducere. În Sălaj, factorii poștali nu vor merge în cursă, cu toate că ar fi trebuit să înceapă de la începutul lunii distribuirea pensiilor. La unele oficii poștale din județ nu se lucrează deloc, deși există și oficii poștale care lucrează cu publicul, un exemplu fiind oficiul poștal din spatele Primăriei Zalău unde salariații aflați în grevă au fost înlocuiți cu alți salariați. De asemenea, este posibil ca nici ziarele să nu ajungă în aceste zile la abonați, pe rutele în care factorii poștali nu lucrează. Ținând cont de faptul că greva generală se poate întinde pe o perioadă nedeterminată, pensiile ar putea ajunge cu întârziere în toată țara. Legat de acest aspect, Călin Balog – lider de sindicat la Poșta Sălaj ne-a declarat că „având în vedere că nu am primit ceea ce am solicitat, noi mergem mai departe cu demersurile începute, salariații din toată țara fiind hotărâți să rămână în grevă generală. Sperăm ca până la data de 15 aprilie să se detensioneze această situație și lucrurile să revină la normal astfel încât să nu întârzie prea mult distribuirea pensiilor. Ne cerem scuze clienților Poștei Române și în special pensionarilor pentru neplăcerile cauzate și sperăm că ne vor înțelege. Angajații Poștei Române au nevoie de salarii decente pentru a putea face față scumpirilor galopante din ultima vreme. Promitem ca după încheierea protestelor noastre să ne revanșăm față de ei”.

8 Thoughts to “Pensiile sălăjenilor riscă întârzieri, poștașii sunt în grevă generală (VIDEO)”

 1. […] oricum acoperită cu mărirea salariului minim brut pe economie care va fi… Articolul Pensiile sălăjenilor riscă întârzieri, poștașii sunt în grevă generală (VIDEO) apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

 2. Anonim

  Există ceva care se numește card.

 3. Anonim

  Eu am crezut ca sunt in greva de mai demult.

 4. Laura

  Da! Exista ceva care se numește card! Fă-i tu la un bătrân de 80 de ani, din mediul rural , care nu are pe
  nimeni și pune- i cardul in brate!!!!

 5. Flavia

  Da! Exista ceva care se numește card! Fă-i tu la un bătrân de 80 de ani, din mediul rural , care nu are pe
  nimeni și pune- i cardul in brate!!!!

  1. Anonim

   Da’ ce, ăla a trăit pînă acuma în peșteră? Nu știe literele și cifrele? Că bancomate există în toate localitățile. Dar așa-i în România înapoiată, am văzut la tv oameni în vîrstă stînd cu orele la coadă să plătească cash taxele. În Cluj, nu în Săvădisla. Dacă te întrebi ce vîrstă am, aș vrea eu să am 30 de ani, dar am 70.

 6. Marcel

  F bine ca fac greva! In minister ai 10 directori generali, 20 de directori adjuncți, vreo 30 de secretare, vreo 50 de consideri, mașini de serviciu, , salarii babane, toți puși politic și atunci despre ce vorbim? In oficiile poștale, care mai exista se vând pasta de dinti, , prezervative, săpun , etc! Mai bine le Închideți toate și desfintati Posta Romană!!!

 7. Adi

  Io am mai spus-o.Desființați-vă ! Nu v-a plânge nime’.Există destule firme private gata să preia activitatea voastră. Poate și o parte dintre voi se vor acomoda acolo.Mai puțin „centralul”.De ăia n-are nime’ nevoie.Decât numai partidul stat !

Leave a Comment