Parlamentarii vor să crească alocația de stat pentru copii și indemnizația pentru șomaj

Indemnizația de șomaj și alocația de stat pentru copii ar putea să fie mărite în fiecare an, potrivit unui proiect susținut de mai mulți parlamentari. Documentul înregistrat la Senat prevede indexarea anuală a indicatorului social de referință (ISR) cu 100% din rata inflației.

Propunerea legislativă pentru completarea Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă a fost înregistrată la Senat în data de 29 noiembrie, fiind semnată de parlamentari de la PSD, ALDE, USR dar și Victor Ponta și Daniel Constantin, care conduc Pro România.

Proiectul prevede indexarea anuală a indicatorului social de referință (ISR) cu 100% din rata inflației, ca indicator ce reflectă creșterea anuală medie a prețurilor. Potrivit inițiatorilor, în prezent, valoarea ISR este de 500 de lei și nu s-a modificat din anul 2008.

Potrivit inițiatorilor, modelul de indexare nu este o noutate, fiind prevăzut deja în cazul pensiilor (Legea 263/2010).

Indicatorul Social de Referință (ISR) este valoarea în raport cu care sunt calculate toate prestațiile sociale, precum venitul minim garantat, indemnizația de șomaj, ajutorul pentru încălzire sau alocația de stat pentru copii.

Coeficientul de multiplicare pentru fiecare tip de prestație în parte se numește indicele social de inserție (ISI), iar pentru alocația de stat pentru copil este de 0,168 din ISR.

Alte articole

One Thought to “Parlamentarii vor să crească alocația de stat pentru copii și indemnizația pentru șomaj”

  1. Florin

    SUPER OFERTA!
    Ai nevoie de un venit suplimentar ?
    Vrei sa faci bani usor stând in fata calculatorului sau chiar de pe telefon ?

    Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email costyn49@gmail.com

Leave a Comment