Octombrie, luna cu amenzi record date de ITM Sălaj

Potrivit raportului recent oferit de Inspectoratul Teritorial de Muncă Sălaj (ITM Sălaj), care vizează activitatea de control din luna octombrie, se pare că a fost o lună plină de controale care au vizat respectarea legislației în vigoare în domeniile de competență ale instituției. Acțiunile întreprinse în teren au avut ca obiectiv principal identificarea angajatorilor care folosesc munca nedeclarată, dar și a celor care încalcă cu bună știință prevederile legislației din domeniul relațiilor de muncă referitoare la timpul de muncă și de odihnă, orele suplimentare efectuate, munca în repaus săptămânal și în sărbători legale etc. Luna trecută au fost controlați 108 agenți economici, din care 31 au fost sancționați pentru neconformitățile constate. S-au aplicat 15 amenzi, în cuantum total de 159.000 lei, și s-au emis și 42 de avertismente.

Referitor la aspectele legate de securitatea și sănătatea în muncă, inspectorii ITM Sălaj au controlat 33 de agenți economici. S-au aplicat opt sancțiuni contravenționale, din care o amendă în valoare de 8.000 lei, și au fost emise șapte avertismente.

La toți angajatorii la care s-au identificat nereguli și abateri de la căile legale au fost dispuse măsuri obligatorii de remediere a neconformităților constatate.

One Thought to “Octombrie, luna cu amenzi record date de ITM Sălaj”

  1. […] Potrivit raportului recent oferit de Inspectoratul Teritorial de Muncă Sălaj (ITM Sălaj), care vizează activitatea de control din luna octombrie, se pare că a fost o lună plină de controale care au vizat respectarea legislației în vigoare în domeniile de competență ale instituției. Acțiunile întreprinse în teren au avut ca obiectiv principal identificarea angajatorilor care folosesc munca nedeclarată, dar și a celor care încalcă cu bună știință prevederile legislației din domeniul relațiilor de muncă referitoare la timpul de muncă și de odihnă, orele suplimentare efectuate, munca în repaus săptămânal și… Citeste mai mult […]

Leave a Comment