O singură firmă din Sălaj, în Top 100 al celor mai profitabile companii româneşti

Silcotub SA este singura societate comercială din judeţul Sălaj prezentă în Top 100 cele mai profitabile companii din România în anul 2017, întocmit de către revista Capital. Cu un profit net de 84,92 milioane de lei (în scădere cu 49 milioane de lei faţă de anul trecut), producătorul de ţevi fără sudură a reuşit să ajungă pe poziţia 97 la clasamentului.
Parte a grupului Tenaris, Silcotub este unul dintre principalii actori ai economiei Sălajului. Fabrica de la Zalău a luat fiinţă în 1977, prin decret prezidenţial, producţia demarând şase ani mai târziu. Din 1991, odată cu transformarea în societate pe acţiuni, întreprinderea şi-a schimbat numele în Silcotub S.A, iar în 1999 societatea a fost privatizată. În 2004, Silcotub a fost preluată de către Tenaris, în urma unei tranzacţii de 42 de milioane de dolari, unitatea devenind centrul operaţiunilor companiei pentru România. De atunci, Tenaris a investit la Zalău câteva sute de milioane de dolari în noi linii de producţie şi tehnologii, în echipamente care să garanteze calitatea produselor şi în asigurarea condiţiilor de siguranţă pentru oameni. Recent, compania a cumpărat activele fostului producător de cupru, Cuprom Zalău.
Top 100 cele mai profitabile companii din România este condus de OMV Petrom SA, cu un profit de aproape 2,4 miliarde de lei, urmat de Romgaz SA, cu 1,85 miliarde de lei, şi de Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie SA, cu 1,8 miliarde de lei profit în 2017. Mai mult de un sfert dintre firmele de top (26 la număr) provin din sectorul energetic, cu un profit net de 12,45 miliarde de lei. Afaceri profitabile au avut şi instituţiile bancare, cele 11 din clasament înregistrând un rezultat net cumulat de 5,2 miliarde de lei.

Alte articole

5 Thoughts to “O singură firmă din Sălaj, în Top 100 al celor mai profitabile companii româneşti”

 1. Anonim

  Cam asta e economia judetului condus de comunisti! Cel mai slab judet din Ardeal si din tara!

 2. Anonim

  DACA E ASA MINUNAT DE CE PLATESTE MUNCITORI CALIFICATI MAI RAU CA PE FEMEILE DE SERVICI?

  1. Anonim

   SE PLATESTE FOARTE BINE TACI DIN GURA

 3. Anonim

  Pe cine intereseaza : salariul de inceput in Silcotub pt.muncitori este intre 1800 si 2000 lei si creste anual dupa negocierile salariale si evaluarile pe grila de salarizare.Se ofera bonus lunar de productivitate,calitate si siguranta.Bonuri de masa si bonuri de noxe in unele sectoare.O masa pe zi la cantia fabrici de 7ron.Se deconteaza jumatate din abonamentul de autobus si combustibil pt naveta cu masina din alte localitati.Reducere de preturi pt.activitati sportive.Prime de sarbatori.

  1. Alt ANONIM

   Ești prost, sau șefut în Silcotub?! Din tot comentariul tău, singura treaba adevărată e 7 RON masa la cantina! 🙂

Leave a Comment