O fostă emblemă a turismului sălăjean din anii ‘80 a ajuns pe un site de licitații

Hotelul “Porolissum” din centrul municipiului Zalău, cândva câștigător de trofee și premii importante în concursurile de turism organizate pe segmentul spațiilor de cazare existente în orașele și municipiile țării, a ajuns, astăzi, doar o imagine palidă a ceea ce a fost cândva. Pentru că turismul în Sălaj în general și cel din Zalău în special a cunoscut o cădere masivă în ultimii ani, Sălajul ajungând să fie pe ultimele locuri pe țară ca număr de turiști care vizitează sau tranzitează județul, și acest hotel a căzut victimă acestui fenomen de care se ferește orice județ.

Unitatea de cazare a ajuns acum pe un site specializat în vânzările la licitație a unor imobile, prețul de pornire a licitației pentru obiectiv fiind de 1.020.000 de euro, un preț care a scăzut în ultimele luni cu 25 la sută. Cu toate acestea, afaceriștii imobiliari ori cei din domeniul turismului nu se înghesuie să-l achiziționeze, anunțul de organizare a licitației având deja vechime pe site-ul respectiv.

Hotelul Porolissum din Zalău a fost construit între anii 1972 – 1974. A fost inaugurat în toamna anului 1974, fiind, la vremea respectivă, un etalon de eleganță și confort pentru turiștii sau oficialitățile care ajungeau la Zalău. Anii de glorie ai acestui hotel emblematic pentru Zalău au fost între 1981 și 1985, hotelul primind, în această perioadă, chiar locul I într-un concurs organizat de autoritățile din turism ce viza gradul de ocupare și interesul turiștilor pentru hotelurile din România. Hotelul este proprietatea Liei Stanca, cea care mai deține și alte unități în Sălaj, dar și stațiunea Băile Boghiș.

Hotelul Porolissum este clasificat cu trei stele și dispune de 72 de camere și 4 apartamente (156 locuri în cameră single/dublă sau cu pat matrimonial). Camerele sunt dotate cu acces cu închidere electronică, telefon, acces gratuit la internet, televizoare și minibar. Hotelul dispune și de o sală de evenimente cu o capacitate de 200 locuri. La parterul hotelului se află restaurantul Porolissum, iar în vecinătate, în anul 2006, a fost amenajată o terasă cu caracter provizoriu. Terasa este amplasată pe spațiul verde de lângă restaurant, delimitată la sud și vest de clădirea hotelului, iar la nord și est de trotuarul străzii Unirii. 

Foto: Ⓒ Magazin Sălăjean

Alte articole

5 Thoughts to “O fostă emblemă a turismului sălăjean din anii ‘80 a ajuns pe un site de licitații”

 1. Anonim

  Cum adică „acces gratuit la internet”? Dar ce, sînt hoteluri în care clientul plătește accesul la internet?

  1. Rozi

   Este……. cu taxa pe ora, pe zile, sau garantie pe cablul de conectare

  2. Anonim

   Da, sunt hoteluri si moteluri care nu au internet sau unele care au insa se percepe o taxa precum cea de telefonie.

  3. Colea

   Da. Sunt si hoteluri unde gratuit este un internet de low bandwidth,pentru upgrade (video streaming) platesti.

 2. Anonim

  Pai ce sa vizitezi in orasul asta subdezvoltat? Politrucii din Primaria Zalau ar trebui sa ia lectii de la administratiile din Oradea, Sibiu sau Cluj, daca doresc sa faca ceva bun pentru comunitatea locala.

Leave a Comment