O companie chineză vrea să construiască tronsonul Gilău – Suplacu de Barcău, al Autostrăzii Transilvania

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, s-a întâlnit marţi, la Beijing, cu conducerea companiei China Communications Construction Company, care şi-a manifestat interesul pentru tronsonul Gilău – Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvania, rămas neexecutat, şi care va traversa întreg judeţul Sălaj. „În urma realizării studiului de trafic pentru acest tronson, reiese că traficul actual depăşeste 21.000 de vehicule/media zilnică anuală. Tronsonul este interesant pentru compania chineză, pentru că face legătura cu coridorul IV Pan-european prin construirea Autostrăzii Sebeş-Turda”, se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine.

Prefectul judeţului Sălaj, Ionel Ciunt, ne mărturiseşte că, din discuţiile avute până în prezent cu ministrul Dan Şova, reiese că Guvernul caută soluţii în ceea ce priveşte execuţia tronsonului de autostradă Gilău – Suplacu de Barcău. „Am informaţii clare că se caută soluţii pentru executarea acestei porţiuni de autostradă. În acest sens, se pune problema unui parteneriat public-privat sau, de ce nu, concesionarea execuţiei acestui tronson de autostradă”, a spus prefectul de Sălaj, care nu a exclus varianta ca tronsonul Gilău – Suplacu de Barcău să fie executat, în viitor, de compania chineză.
Ministrul delegat Dan Şova a participat, marţi, la forumul de afaceri româno-chinez, organizat la Beijing, la care a fost prezent şeful Departamentului pentru Afaceri Europene din Ministerul Comerţului din Republica Populară Chineză, precum şi cele mai importante companii chineze din domeniul IT&C, infrastructurii, construcţiilor şi energiei. În cadrul forumului, oficialul român a avut întrevederi cu liderii marilor companii constructoare din China, printre care China Communications Construction Company, Sinohydro şi China Road and Bridge.
În cadrul acelei întâlniri, oficialul român a subliniat importanţa dezvoltării relaţiilor economice şi comerciale dintre cele două părţi şi a asigurat companiile chineze care şi-au exprimat dorinţa de a participa la licitaţii în România de tratament corect şi nediscriminatoriu.

Alte articole

6 Thoughts to “O companie chineză vrea să construiască tronsonul Gilău – Suplacu de Barcău, al Autostrăzii Transilvania”

 1. voicu

  o fi si aceasta o chinazerie?

 2. Lica

  Da mai Voicule!
  O fi ,,chinazarie,, bade!
  ,,Chinazarie,,bade Voicule e aia pe care o faci tu la locul tau de munca bade!
  Daca vin chinezii,avem portiunea de autostrada in mai putin de 1 an!
  Numa ca,chinezii nu dau spaga si nu risipesc inutil materialele, si s-ar putea sa nu fie agreati la licitatii!

 3. claudiu

  21000 autovehicule/zi medie anuala? Cel care a scris articolul acesta ca si multe altele nu prea a fost bun la matematica de aia a ales jurnalismul. :)). acest lucru inseamna ca in medie printr-un anume punct trebuie sa treaca 875 masini/ ora adica in jur de 15 masini pe minut. Uite asa ne prostesc politicienii prin intermediul unor ziaristi redusi.

 4. voicu

  Lica esti naiv rau de tot in romania comunista nici stranepotii tai nu o vor duce bine asa ca mucles

 5. h

  sa speram ca nu v-a fi iarasi in contract ca cel cu behtel sau cel care il semnam acuma cu RMGC
  ne vand politicienii pe bani marunti

Leave a Comment