Nereguli grave la toate magazinele Unicarm din Sălaj

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest Cluj a desfășurat o acțiune amplă de control la firma SC Unicarm Supermarket SRL, aceasta având numeroase puncte de lucru în toată regiunea de Nord – Vest (Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Cluj). Comisarii s-au sesizat ca urmare a postărilor clienților nemulțumiți pe rețelele de socializare, iar controalele efectuate în teren de comisari, începând cu data de 19 februarie, au scos la iveală lungi șiruri de nereguli, în măsură să pună în pericol sănătatea cumpărătorilor. Pentru abaterile constatate, la 24 dintre punctele de lucru ale firmei, precum și la depozitul logistic, echipele de control au aplicat 79 amenzi contravenționale, în valoare totală de 1 milion de lei, mai multe avertismente și au dispus un set de măsuri de conformare rapidă. În Sălaj, lucrurile sunt la fel de grave, comisarii găsind nereguli la toate cele cinci magazine Unicarm (două în Zalău, Jibou, Cehu Silvaniei, Șimleu Silvaniei). Principalele nereguli au fost: utilizarea de practici comerciale incorecte (etichete înșelătoare, nerespectarea regulilor privind ofertele promoționale, diferențe între gramajele aferente cantității declarate și acelei cântărite), comercializarea unor legume și fructe stricate, vânzarea unor produse cu ambalaje deteriorate, folosirea unor spaţii frigorifice de păstrare/expunere a produselor murdare (cu urme de praf, pete de  rugină și mucegai), nerespectarea regimului de temperatură pentru expunerea produselor alimentare, depozitarea unor produse alimentare direct pe podea, comercializarea unor produse alimentare însoțite de sintagma „100% românesc”, în timp ce pe etichetă era menționată altă țară de proveniență, numeroase prețuri afișate necorespunzător etc.

Pentru neregulile constatate la patru magazine Unicarm din județ, unde s-au încheiat controalele comisarilor efectuate în perioada 20 – 22 februarie, Dorel Fechete – comisar șef adjunct la CJPC Sălaj ne-a comunicat că „pentru operatorul economic SC Unicarm Supermarket SRL comisarii au dat amenzi în valoare de 90.000 lei și s-a dispus retragerea definitivă de la vânzare a unor produse în valoare de 1450 lei. De asemenea, s-a oprit definitiv comercializarea produselor care se aflau expuse în vitrinele și lăzile frigorifice murdare, până la remedierea problemelor. Menționez că acțiunile de control la magazinul din zona autogării din Zalău se află încă în desfășurare, comisarii noștri continuând acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor sălăjeni”.

One Thought to “Nereguli grave la toate magazinele Unicarm din Sălaj”

  1. […] cumpărătorilor. Pentru abaterile constatate, la 24 dintre punctele de… Articolul Nereguli grave la toate magazinele Unicarm din Sălaj apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment