Mamele vor putea câștiga bani în concediul de creștere a copilului, ca bone

Femeile care se află în concediu de creștere a copilului vor putea câștiga bani din meseria de bonă. Dacă aleg să îngrijească și alt copil, pe lângă al lor, vor putea să-și majoreze veniturile. Proiectul a fost adoptat tacit de Senat.

Potrivit proiectului, mamele “care au unul sau doi copii și beneficiază de concediu de creștere a copilului, conform legii, pot primi un copil în îngrijire, altul decât cel propriu/cei proprii, în calitate de bone”.

Dacă vor lucra ca bone, mamele vor primi de la stat, în fiecare lună, salariul minim pe economie, pentru un copil luat în îngrijire.

Părinții copiilor îngrijiți de mamele aflate în concediul de creștere a copilului vor avea de prezentat acte de la angajator privind faptul că muncesc și nu se pot ocupa de propriul copil.

Potrivit legislației actuale, ca bonă pot lucra doar persoanele angajate la o firmă ce oferă astfel de servicii și cele care sunt acreditate pentru acest lucru, respectiv cele care lucrează ca persoană fizică autorizată. Această activitate se reglementează prin contract de prestări servicii.

Votul final în acest caz este la Camera Deputaților.

Alte articole

Leave a Comment