Mai mulţi bani de la Guvern pentru plata salariilor din primării

Guvernul a suplimentat cu aproape 10 milioane de lei bugetul cheltuielilor de personal ale primăriilor şi ale Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj, potrivit unui ordin semnat de miniştii Liviu Dragnea şi Daniel Chiţoiu şi de secretarul de stat Gheorghe Gherghina, publicat zilele trecute în Monitorul Oficial.
Reprezentanţii administraţiei judeţene susţin că, pentru 2013, nivelul maxim al cheltuielilor de personal al unităţilor administratic teritoriale din Sălaj s-a majorat de la 234,8 milioane de lei, la 244, 6 milioane de lei. „Este vorba doar de majorarea plafonului de cheltuieli şi nu de alocare de bani. Mai exact, sunt cheltuielile de personal prevăzute deja în buget, dar care nu puteau fi făcute fără majorarea plafonului. Repartizarea sumelor pe unităţi administrativ teritoriale o face Administraţia Judeţean a Finanţelor Publice Sălaj”, a explicat purtătorul de cuvânt al CJ Sălaj, Sebastian Olaru.
La nivel naţional, Guvernul a suplimentat plafonul pentru autorităţile locale cu 300 milioane de lei. Singurul judeţ care pierde bani este Teleorman (-9,7 milioane de lei). Cele mai mari sume au fost alocate pentru Bucureşti (+63,9 milioane de lei), Cluj (peste 26 milioane de lei), Argeş (+25,8 milioane de lei) şi Suceava (+25,7 milioane de lei). Prin această suplimentare, nivelul maxim al cheltuielilor de personal rectificat ajunge la 18,6 miliarde de lei.
Rectificarea cheltuieli de personal se face anual, în luna septembrie, şi, în general, aduce o creştere a plafonului. Autorităţile locale au restricţia de a folosi 10 la sută din bugetul care le este alocat, iar în septembrie, pe baza calculelor şi a cererilor făcute de administraţia locală, guvernul permite folosirea unei părţi din această cotă de 10 la sută.

Alte articole

Leave a Comment