Lucrători în construcții fără forme legale

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Sălaj (ITM Sălaj) au efectuat, în perioada 8 – 15 iunie, acțiuni de control la angajatorii care activează în domeniul construcțiilor. Activitățile fac parte dintr-o amplă campanie națională ce vizează diminuarea practicilor angajatorilor legate de munca nedeclarată. Totodată, s-a avut în vedere și identificarea angajatorilor care se folosesc, în afara legii, de munca copiilor și tinerilor din județ.

În cadrul activiților desfășurate pe teren, inspectorii din cadrul ITM Sălaj au derulat și diferite activități cu caracter preventiv și informativ, utile atât pentru angajatorii din domeniul construcțiilor cât și pentru angajați. În cadrul întâlnirilor avute, inspectorii au subliniat consecințele sociale și economice pe care le generează munca fără forme legale.

La nivel de județ au fost controlați 31 de agenți economici. Inspectorii ITM Sălaj au acordat un număr de 7 amenzi, în cuantum de 243.000 lei, și au emis 17 avertismente legate de încălcarea normelor legale în domeniu.

În urma controalelor dispuse au fost identificate 12 persoane care prestau activitate fără a avea încheiat contractul individual de muncă în formă scrisă. Angajatorii în cauză au fost sancționați contravențional.

Inspectorii ITM Sălaj au constatat, la nivelul agenților economici la care au fost dispuse controalele în cauză, numeroase probleme care nu sunt conforme cu legislația muncii în vigoare. Potrivit comunicatului de presă al instituției, pentru neconformitățile constatate pe teren au fost dispuse 64 de măsuri de remediere a acestora, cu termen fix sau permanent.

2 Thoughts to “Lucrători în construcții fără forme legale”

  1. […] Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Sălaj (ITM Sălaj) au efectuat, în perioada 8 – 15 iunie, acțiuni de control la angajatorii care activează în domeniul construcțiilor. Activitățile fac parte dintr-o amplă campanie națională ce vizează diminuarea practicilor angajatorilor legate de munca nedeclarată. Totodată, s-a avut în vedere și identificarea angajatorilor care se folosesc, în afara legii, de munca copiilor și tinerilor din județ. În cadrul activiților desfășurate pe teren, inspectorii din cadrul ITM Sălaj au derulat și diferite activități cu caracter preventiv și informativ, utile atât… Citeste mai mult […]

  2. […] Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Sălaj (ITM Sălaj) au efectuat, în perioada 8 – 15 iunie, acțiuni de control la angajatorii care activează în domeniul construcțiilor. Activitățile fac parte dintr-o amplă campanie națională ce vizează diminuarea practicilor angajatorilor legate de munca nedeclarată. Totodată, s-a avut în vedere și identificarea angajatorilor care se folosesc, în afara legii, de munca copiilor și tinerilor din județ. În cadrul activiților desfășurate pe teren, inspectorii din cadrul ITM Sălaj au derulat și diferite activități cu caracter preventiv și informativ,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment