Lucrările la Piața Agroalimentară se vor încheia peste câteva zile

Informații noi și de interes pentru zălăuani vin de pe șantierul Pieței centrale din Zalău, acolo unde muncitorii, inginerii și proiectanții au întâmpinat mari probleme pe parcursul derulării lucrărilor, probleme pe care nimeni nu avea cum să le prevadă având în vedere că acestea au ieșit la suprafață abia după ce au fost înlăturate toate elementele de construcții care acopereau Valea Zalăulu, pe toată suprafața din subteranul pieței. Săptămâna trecută au fost finalizate lucrările în subteran, fiind demarate în același timp lucrările de finalizare de la suprafață.

Viceprimarul Zalăului, Teodor Balajel, ne-a spus că este mulțumit de felul în care au decurs aceste lucrări și că peste doar câteva zile lucrarea va putea fi recepționată. Tehnicienii fac, în aceste zile, și primele probe la fântâna arteziană din fața halei agroalimentare, urmând ca în timpul rămas până la recepționare să fie instalate băncile, plantele ornamentale, coșurile de gunoi și celelalte elemente de mobilier urban destinate acestor spații. Se lucrează în prezent și la finalizarea amenajării locurilor de parcare.

Dacă vremea va fi prielnică, Piața va putea fi inaugurată la sfârșitul săptămânii viitoare, mai devreme de termenul prevăzut inițial, acest obiectiv fiind așteptat de zălăuani mai ales pentru faptul că strada Simion Oros a fost blocată, aglomerând în acest fel traficul pe străzile din zonă.

 Piața Astralis va fi gata în această toamnă

Lucrările de amenajare a Pieței Astralis din Zalău se încadrează în marja de timp alocată acestui proiect, spun reprezentanții Primăriei Zalău. Durata de execuție a lucrărilor efectuate de Lotus Zalău, după ce fosta construcție cu copertină a fost demolată este de 11 luni, în condițiile în care nu vor mai interveni probleme care să întârzie lucrările. Construirea acestui obiectiv a început în 25 octombrie 2017. Prin urmare, începând din această toamnă, zălăuanii își vor putea face cumpărăturile alimentare în noua hală, urmând, așa cum am prezentat pe larg în articolele trecute, să fie date în folosință și spațiile aferente din jurul halei precum și noua parcare.

Costul investiției este de aproximativ 2.400.000 de lei. Pe toată perioada execuției lucrărilor, pentru comercianții și producătorii care își desfășurau activitatea în Piața Astralis au fost puse la dispoziție spații în Piața Dumbrava Nord, urmând ca aceștia să revină în Astralis după finalizarea și  recepționarea lucrărilor. Viceprimarul Teodor Balajel ne-a spus că a verificat zilele trecute stadiul lucrărilor și că dorește ca și acest obiectiv să fie gata cât mai repede.

Noua hală de la Astralis are o suprafaţă construită de 860 metri pătrați, cu regim de înălţime parter; va fi dotată cu șapte boxe spațioase, grupuri sanitare, spații comerciale și toate dotările necesare unei astfel de unități comerciale. Costul investiției este de aproximativ 2.400.000 de lei. Pe toată perioada execuției lucrărilor, pentru comercianții și producătorii care își desfășurau activitatea în Piața Astralis au fost puse la dispoziție spații în Piața Dumbrava Nord, urmând ca aceștia să revină în Astralis după recepționarea lucrărilor. Reprezentanții Primăriei Zalău spun că lucrarea va fi dată în folosință în prima jumătate a lunii octombrie.  

Leave a Comment