Locurile de joacă din Zalău, luate la bani mărunți de inspectorii ANPC

Locurile și spațiile de joacă au intrat, în prima decadă a lunii iulie, în vizorul inspectorilor ANPC. Potrivit unui comunicat al instituției, în perioada 18 iunie – 2 iulie, inspectorii au desfăşurat o serie de acţiuni de control care au vizat 275 de operatori economici din toate judeţele ţării şi din Capitală. Au fost aplicate 168 de sancţiuni contravenţionale din care 103 avertismente şi 65 amenzi contravenţionale în valoare de 324.000 de lei.

De asemenea, în urma verificărilor, a fost dispusă măsura de oprire temporară a prestării serviciului la 70 de operatori economici până la remedierea neconformităţilor constatate, la trei dintre operatorii economici controlaţi fiind aplicate sancţiuni complementare, respectiv interzicerea utilizării echipamentelor de agrement amplasate pe spaţiile de joacă până la eliminarea deficienţelor identificate în judeţul Braşov şi măsura opririi definitive de la exploatare a unor echipamente cu probleme la rampele de acces şi paviment, până la remedierea defecţiunilor, evaluarea conformităţii acestora şi emiterea unui certificat de conformitate de către un organism de certificare.

„Controlul a depistat echipamentele de agrement rupte, cu elemente sparte, ciobite, frânghii rupte, podeţe cu dale din lemn putrezite sau lipsă, cuie ruginite etc., elemente menite a pune în pericol integritatea utilizatorilor, respectiv a copiilor, în judeţele Sălaj, Arad, Mehedinţi, Argeş, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Prahova, Teleorman, Braşov, Timiş, Vrancea, Buzău, Bihor, Satu Mare, Bacău, Neamţ şi municipiul Bucureşti. Alte aspecte constatate la faţa locului (liste cu tarife aşezate în locuri greu accesibile sau fiind greu lizibile, toalete ecologice neigienizate, lipsa afişării regulamentului de funcţionare al locului de joacă etc.), în judeţele Bacău, Arad, Prahova, Dolj, Galaţi, Buzău, Satu Mare şi municipiul Bucureşti”, se precizează în comunicatul ANPC.

 

 

Alte articole

2 Thoughts to “Locurile de joacă din Zalău, luate la bani mărunți de inspectorii ANPC”

 1. Anonim

  ok. Foarte bine. Dar car sunt REZULTATELE in Salaj si mai ales in Zalau?
  Asta ne intereseaza pe noi !
  In oparcul mare din Zalau, cel din centrul orasului, locul de joaca este u adevarat pericol! A fost prost proeictat, foarte prost executat, iar de intretinere nici nu mai poate fi vorba. Pretul a fost invers proportional cu calitatea lucrarilor. Foarte mare !
  Cum se face ca in zalau nu avem un loc de joaca la standard europene, de siguranta si calitate? Sa avem si noi cum sunt in Cluj Napoca ! nu o suta, ci cola 4-5 locuri de joaca !

 2. Anonim

  De ce primaria si politia nu se folosesc de inregistrarile video din parc pentru a sanctiona pe cei care nu respecta legea? Vezi oameni care fumeaza, care consuma alcool, care vin cu caini printre copii, care pun in pericol sanatatea si viata copiilor prin actiunile lor, etc.
  De ce la noi nu sunt obligati proprietarii de caii sa ridice CACATUL cainelui de pe domeniul public? De ce copii nostrii , si noi, trebuie sa calcam in cacatii lor?

Leave a Comment