Locuri de muncă în UE: asistenţi medicali, culegători de mazăre, bucătari

Locuri de muncă în diverse domenii sunt puse la dispoziţie prin reţeaua Eures, în Germania (cele mai multe), Austria, Norvegia, Cehia, Italia, Spania şi Ungaria.

Pentru unele posturi sunt necesare calificări, precum şi cunoaşterea unei limbi străine (în majoritatea ofertelor se cere limba engleză şi germană la un nivel mediu dar şi avansat) însă există oferte interesante şi pentru alte posturi, unde nu se caută calificare şi nici cunoaşterea unei limbi străine. În agricultură, se caută culegători de mazăre în Portugalia, în Almograve. După cum menţionează angajatorul, se va munci într-o fermă cu lucrători din diverse ţări, cu oportunităţi de dezvoltare a abilităţilor de muncă şi socializare. Angajatorul – o firmă din danemarca – deţine în Portugalia o filială a firmei Greenpeas. Plata muncii se face în funcţie de cantitatea culeasă. Salariul minim pe lună/persoană pentru 172 de ore de lucru este de 690 euro, brut. Angajatorul oferă celor cei care culeg mai mult de 1.950 kg pe lună, 0,35 euro/kg, ca bonus la salariul minim. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu, conform legislaţiei portugheze. Cazarea se face în apartamente dotate cu bucătarie, toaletă şi duş. Taxa de cazare platită de lucrator, pe zi, este de 4 euro, şi nu acoperă costul gazului şi electricităţii. Transportul de la locul cazării la locul de muncă este gratuit, fiind asigurat de angajator. Două posturi de asistent medical şi cinci posturi de îngrijitori sunt puse la bătaie de un angajator din Anglia. Asistenţii medicali beneficiază de cazare gratuită în primele săptămâni, contractul este permanent iar salariul este de aproximativ 29.000 lire brut pe an (aproximativ 3.000 de euro lunar, brut). Este necesară cunoaşterea limbii engleze la un nivel mediu. Activitatea constă în asigurarea asistenţei medicale in cadrul unui spital de recuperare pentru persoane cu disabilitati neurologice obtinute in special in timpul serviciului militar, se lucreaza in schimburi existând totodată posibilitatea de a lucra ore suplimentare. Angajatorii din Cehia oferă posturi de mecanic auto, şofer de autobuz pe transportul în comun, inginer mecanic, tehnician în electrotehnică, iar în Germania se caută asistenţi medicali, faianţari, instalatori, personal servire clienţi, bucătari, şoferi profesionişti, recepţioneri hotel,fiind oferite şi câteva posturi de manager front office. Locuri de muncă disponibile sunt şi în Malta, Slovenia, Norvegia, Italia, Spania, Luxemburg şi Austria. Toate ofertele, condiţiile de angajare, salarizarea precum şi alte informaţii, pot fi găsite pe site-ul eures.anofm.ro. Mulţi dintre angajatori au pus la dispoziţie un website, număr de telefon şi adresă de mail pentru cei care doresc să obţină informaţii detaliate despre locurile de muncă existente în ofertă.

 

 

 

 

Alte articole

2 Thoughts to “Locuri de muncă în UE: asistenţi medicali, culegători de mazăre, bucătari”

  1. Ioan C.

    Cît de jos se poate coborî un ziar și un ziarist, să facă reclamă „oportunităţilor de dezvoltare a abilităţilor de muncă şi socializare” și WC-urilor de pe o plantație de mazăre din Portugalia!

  2. Anonim

    Stimate domn, nici o munca nu este înjositoare! Atâta timp cat esti satul sa muncesti pe 7 milioane in tara ta, atâta timp cat nu minti, nu furi, nu lenevesti. Si vasele in care mancati cand iesiti la o pizza si wc urile in care va faceti nevoile, sunt curatate de cineva. Rusinos este felul in care dvs gândiți. Trebuia sa fi invatat pana acum ca rusine este când furi sau când nu faci nimic, nu când muncesti, indiferent ce faci sau unde muncesti.

Leave a Comment