Investiții de peste 5 milioane de dolari la o fabrică din Zalău

Nu mai puțin de 5,5 milioane de USD vor fi investiți de TenarisSilcotub într-o nouă linie care deservește industria auto. TenarisSilcotub este o companie parte din grupul Tenaris – cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto a finalizat procesul de certificare pentru noua sa linie de producție destinată industriei auto. În urma unei investiții de 5,5 milioane de dolari, compania dispune, în fabrica sa din Zalău, de o linie de componente pentru airbag de ultimă generație, unicat în Europa, în care testarea componentelor este 100 la sută automatizată.

Noua linie completează strategia producătorului de țevi de consolidare a poziției deținute pe piața componentelor pentru airbag-uri. Aceasta include, pe lângă echipamente de precizie pentru fabricarea inflatoarelor pentru airbag, o instalație de control unicat, prototip dezvoltat de către echipa R&D Tenaris ce înglobează metode multiple de control. „Așa cum am demonstrat de-a lungul anilor, perspectiva adoptată de Tenaris este de a pune pe primul loc satisfacerea nevoilor din ce în ce mai complexe ale clienților din industria auto. Ele ne determină, în același timp, să ne autodepășim permanent. Noua linie, ce include tehnologie de ultima generație și echipamente inovatoare concepute de echipa R&D Tenaris, asigură eficiență, precizie înaltă, dar și controlul automat al calității produselor”, a precizat Mihaela Popescu, președinte TenarisSilcotub.

Cu această nouă linie TenarisSilcotub își dublează capacitatea de producție de componente pentru airbag, pentru a deservi clienții din sectorul sistemelor de siguranță pentru autovehicule precum Autoliv. În ultimii  zece ani, multinaționala a investit în Zalău peste 15 milioane de dolari în linii de producție, echipamente și tehnologie pentru fabricarea de produse și componente cu valoare adăugată mare destinate industriei auto. De asemenea, a devenit un furnizor strategic pentru piața componentelor auto.

4 Thoughts to “Investiții de peste 5 milioane de dolari la o fabrică din Zalău”

 1. Anonim

  Au investit sa se uite la ele, sau sa munceasa neamurile lor probabil. La ce salarii de batjocura sunt ta țevi, pe vremea lui Ceausescu exista un echilibru, si munca multa, dar si remuneratie pe masura. Stati sa treaca gerul, sa i vedeti din nou oe oameni in strada,cati au mai ramas. Desigur,d na mare manager cu 10.000 $ pe luna vorbeste cu usurinta despre ” investitii”

  1. Anonim

   Prietene,atata vreme cat voi,cat si noi, cei din vecinatatea voastra,aia cu roata mare din poarta, nu avem sindicate serioase, asta se va in tampla mereu.Cartelul Alfa la nivel local este la mana unui bugetar bine platit, pe care-l doare in fix pula (iertati expresia fix)de muncitorii de pe platforma.Io-l inteleg.Doara nu-i prost sa-si aprinda paie-n cap.Ai lui din Primarie, nici n-o visat amu-s 10 ani s-o duca ase bine.Si tat nu li-i bugat.Pe de alta parte nici liderii sindicali de la cele doua mari firme nu par a le induce multe anxietati directorilor.Apropos,la Tenaris mai este sindicat.Ca la Mishu nu prea se aude nica….

   1. Anonim

    Sa vedem la cine o sa mai dea ordine batranu patron avar, cu un picior in groapa, deja, ca n o sa mai fie picior de zalauan la suflat in tevi in doi ani. Ei cred ca oamenii astia daca sunt harnici si muncesc,pana se prind ca s pacaliti, pe bani putini, is musai si prosti! Karma se intoarce, indiferent cine esti. Iar acesti patroni merita sa ramana cu sectiile goale. Oricum, cine tot vrea sa faca o.astfel de munca grea, o va face afara. Un muncitor in metalurgie e platit in Germania cu 6000 de euro pe luna, cel mai slab salariu, retineti! Asa ca madam manager, anunta l pe bosorog ca vine sfarsitul. Sefii de sindicate? Niste clovni aserviti, parsivi si vicleni. Nu va lasati pacaliti…Asa sa le ajute Dumnezeu!

 2. Anonim

  Salarii de 1600de lei,si vorbiti de investitii? Chiar nu va e jena, nu va e rusine? Mergeti si lucrati afara oameni buni! Lasati-i cu sectiile goale. Astia nu va dau nimic in plus nici daca va faceti seppuku in strada! Asa s de nemernici, dar ii bate Dumnezeu, nu va fie teama. Plecati si munctiti afara pe un salariu bun, nu doar decent. E una dintre cele mai grele meserii, nu i lasati sa isi bata joc de voi! Cu 400 de euro salariu…in schimburi, cu pretul sanatatii voastre. Cata nemernicie…

Leave a Comment