Inspecţia Muncii a lansat o aplicaţie mobilă pentru angajatorii care folosesc zilieri

Angajatorii care folosesc  zilieri în activitățile pe care le desfășoară au la dispoziție o aplicație mobilă denumită ”Inspecția Muncii” – o modalitate legală de înregistrare a activităților prestate de zilieri. Aplicația, lansată în cursul acestei  luni, este atât în avantajul angajatorului, cât și al lucrătorului, ambii beneficiind, astfel, de protecția legii. Potrivit unei informări, ca urmare a înființării, începând cu data de 20 decembrie 2019, a Registrului electronic de evidență a zilierilor, ca modalitate de transmitere a datelor privind evidența zilierilor, Inspecția Muncii pune la dispoziția beneficiarilor o aplicație mobilă, care va putea fi utilizată de către toți angajatorii care folosesc ca forță de muncă zilieri . Și asta conform prevederilor Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
Astfel, beneficiarul, respectiv utilizatorul are obligația să înfiinţeze, să completeze şi să transmită Registrul electronic de evidenţă a zilierilor conform metodologiei şi modelului ce urmează a fi stabilite în termenul legal prevăzut de 60 de zile, prin ordinul ministrului muncii şi protecției sociale, să înregistreze, în Registrul electronic de evidenţă a zilierilor, toţi zilierii cu care exercită activităţi cu caracter ocazional, să transmită registrul electronic, zilnic, înainte de începerea activităţii de către fiecare persoană care urmează să se afle într-un raport de muncă cu beneficiarul. Toate informațiile necesare unui utilizator al aplicației mobile ”Inspecția Muncii” se vor putea obține accesând site-ul Inspecției Muncii, www.inspectiamuncii.ro.
Utilizatorii acestei aplicații sunt sfătuiți  să parcurgă, în întregime, ”Manualul de utilizare precum și Termenii și Condițiile de utilizare a aplicației”.
Inspecția Muncii este o aplicație modernă, ușor de utilizat, care vine în sprijinul angajatorilor și va reprezenta singura modalitate legală de înregistrare a activităților prestate de zilieri, fiind atât în avantajul angajatorului, cât și al lucrătorului, ambii beneficiind, astfel, de protecția legii, fiind de altfel o primă aplicație mobilă din administrația publică centrală.

Alte articole

Leave a Comment