Înscrierea în Spațiul Privat Virtual s-a simplificat

Agenția Națională de Administrare Fiscală a simplificat, din data de 8 martie, înscrierea în Spațiul Privat Virtual (SPV). Astfel, formularul C800 „Cerere de aderare la Spaţiul Privat Virtual pentru posesorii de certificat digital calificat” a fost înlocuit de formularul on-line disponibil la adresa  https://www.anaf.ro/InregPersFizicePublic .

Instrucţiunile de utilizare a formularului on-line se găsesc pe website-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală  la secţiunea „Înregistrare /Înrolare persoane fizice şi juridice în Spaţiul Privat Virtual”. ”Reamintim contribuabililor că serviciul “Spaţiului Privat Virtual” pus la dispoziţia contribuabililor de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală este o modalitate de comunicare prin mijloace electronice  care conferă doar avantaje: este uşor de accesat, nu implică nici un cost; poate fi accesat de pe orice dispozitiv mobil cu conexiune la internet; este disponibil 24h/24h; nu implică deplasarea la sediul administraţiei fiscale sau la oficiul poştal pentru a primi un act administrativ fiscal”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Județene a Finanțelor Publice Sălaj.

Spaţiul Privat Virtual oferă contribuabililor persoanele fizice şi persoanele juridice toate facilităţile comunicării electronice a actelor administrative fiscale emise în formă electronică, precum şi a altor informaţii şi înscrisuri în legătură cu situaţia financiară sau fiscală proprie a acestora.

Leave a Comment