Încep „tăierile”: fără vouchere de vacanță și sporuri la bugetari

Vești proaste vin pentru bugetari, dar și pentru studenți, acestea fiind anunțate de premierul Florin Cîțu. Șeful Executivului a spus, luni, că Guvernul va renunța să mai dea vouchere de vacanță în 2021. Valoarea unui „set” de vouchere de vacanță se ridica, anual, la 1.450 de lei de persoană. De asemenea, sporurile pentru prefecturi ar urma să fie eliminate, indemnizația de hrană se va reduce, iar sporurile bugetarilor vor fi plafonate. O veste la fel de proastă ar putea veni în această săptămână și pentru studenți, întrucât se are în vedere reducerea subvențiilor pentru transportul studenților. Economia la buget realizată prin aceste tăieri ar fi de aproximativ două  miliarde de lei. Premierul le-a explicat liberalilor că în acest an se vor folosi voucherele de vacanță necheltuite în 2019 și 2020, altele noi urmând a fi date anul viitor. În privința transportului pentru studenți, aceștia ar urma să nu mai aibă gratuitate, revenindu-se la sistemul din 2016, când doar un anumit număr de călătorii era suportat de stat, așa cum, de altfel, se întâmplă și în cazul pensionarilor. 

Alte articole

8 Thoughts to “Încep „tăierile”: fără vouchere de vacanță și sporuri la bugetari”

 1. Anonim

  De ce numai plafonate sporurile? De ce nu le taie de tot? In privat s-au taiat sporurile de 20 de ani,odata cu grupele.O fi mai toxica munca de birou decat aia din sectiile de productie la teava si anvelopa?

 2. Anonim

  Pensiile puturosilor de parlamentari, d le.Cîtu! Pensiile speciale de 200,500, 700 milioane de lei vechi, d le Cîtu! Salariile de la sinecuri si de prin institutii, de 100-150 milioane, d le Cîtu! Si.restul. se aude? Cat mai aruncati pe spinarea amaratilor de la privat toata povara asta???

 3. Anonim

  DIN PACATE NUMAI O REVOLUTIE MAI POATE OPRII ACEST DEZMAT BUGETAR PE BANII POPORULUI MUNCITOR CARE SUNT OBLIGATI SA DEA LA BUGET JUMATATE DIN MUNCA LOR…

 4. Anonim

  Ioi da medicii …eroii nostrii ….cu ce se mai duc in vacanta fara cei 1450 lei ?????

  1. Anonim

   In sănătate nu s-au dat vouchere de vacanță până anul trecut nu mai comentați daca nu sunteți bine informați

 5. Ion Udreaa

  Anonimilor! Ați votat ciuma cacanie, asta aveți.

 6. TURIST IN ROMANIA

  Nu ma asteptam de la Catu sa nu priceapa ca prin vaucerele de vacanta se aduc venituri din economia subterana si se incurajeaza (sustine) ind turismului romanesc si asa oprit de guvern prin ,masurile de pandemie. Dar se pare ca nu industria romaneasca il intereseaza ci doar statul la putere si ciolanRUSINE!

 7. andrei

  in acest ritm pnl va reveni la 12% cum era obisnuit

Leave a Comment