Încă 36 de sălăjeni primesc bani prin „Casa Verde”

Listele cu persoanele juridice aprobate în cadrul Programelor Rabla și Rabla Plus, precum și cele cu persoanele fizice acceptate în cadrul Programului „Casa Verde” au fost publicate pe site-ul AFM.
Ca urmare a aprobării dosarelor de finanțare în ședința Comitetului de Avizare din data de 7 septembrie 2017, Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat listele cu persoanele juridice acceptate în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul Rabla) şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (Programul Rabla Plus) și cu persoanele fizice aprobate în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire (Programul Casa Verde).
În această etapă, pentru Programul Rabla au fost acceptate 224 de dosare, pentru 481 autovehicule și 13 contestații, pentru 25 autovehicule. Printre persoanele juridice cu dosare apobate se numără Primăria Jibou, pentru două autovehicule şi o finanţare acceptată de 13.000 de lei, şi Primăria Crasna, cu un autovehicul şi 7.500 de lei,
Pentru Programul Rabla Plus au fost acceptate 27 dosare pentru 181 autovehicule, dintre care 144 autovehicule pur electrice și 37 electrice hibride. Niciunul, însă, din Sălaj. Persoanele juridice care au fost acceptate în programe se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto validaţi în Programele Rabla şi Rabla Plus 2017.
De asemenea, persoanele juridice interesate pot depune dosare de acceptare în cadrul Programelor Rabla și Rabla Plus până la data de 29 septembrie 2017.
În cadrul Programului Casa Verde – persoane fizice, au fost aprobate 644 cereri de finanțare și 77 contestații, lista acestora fiind disponibilă pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, la secțiunea aferentă programului. Din Sălaj, 36 de solicitanţi au primit aprobare pentru proiectele depuse în cadrul acestui proiect, valoarea totală a sprijinului financiar acordat acestora fiind de 208.376 de lei. Unul şi-a depus dosarul pentru pompe de căldură, trei pentru panouri nepresurizate, iar ceilalţi, pentru panouri presurizate.
Anterior, alte 37 de dosare ale sălăjenilor (unul pentru pompe de căldură, ceilalţi pentru panouri presurizate) au fost aprobate, cu o valoare de 221.000 de lei.
Reamintim că în cadrul sesiunii derulate în intervalul 10-24 octombrie 2016, în judeţul nostru au fost preluate 150 de dosare de finanţare, în limita bugetului alocat de de 892.110 lei.

Leave a Comment