In Salaj, cinci proiecte au castigat prin FEADR circa 24,5 milioane de euro

In Salaj, cinci proiecte au castigat prin FEADR circa 24,5 milioane de euroCinci proiecte din judetul Salaj au fost declarate castigatoare pe Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, finantarile obtinute ajungand la aproximativ 24,5 milioane de euro. Banii europeni vor fi folositi pentru introducerea retelelor de utilitati in mediul rural, pentru modernizarea drumurilor, dar si pentru ridicarea unor centre educationale unde prescolarii si scolarii sa isi poata petrece timpul liber, dupa ce ies de la cursuri si pana se intorc parintii de la serviciu.

Aplicantii sunt doua primarii de comune si doua asociatii de comune, respectiv autoritatile locale din Crasna si Agrij, care au obtinut fiecare cate 2,5 milioane de euro, si Asociatia de Dezvoltare Intercomunala Valea Agrijului, Asociatia de Dezvoltare Intercomunala Valea Salajului si Asociatia de Dezvoltare Intercomunala Valea Somesului, acestea obtinand circa 6,5 milioane de euro fiecare.

In cazul comunei Agrij, edilii vor sa rezolve problema infrastructurii tehnico-edilitare si sa ridice o statie de epurare a apelor uzate in centrul de comuna. De asemenea, vor fi asfaltate ulitele si va fi reabilitat caminul cultural din localitatea Rastoltu Desert.

Tot pe introducerea retelelor de utilitati se concentreaza si conducerea Primariei Crasna, care intentioneaza sa extinda retelele de conducte de apa si canalizare in localitatile Ratin si Huseni. Proiectul este unul integrat, astfel ca din aceiasi bani se va reabilita si dota Caminul Cultural Crasna si tot in centrul de comuna va fi ridicat un Centru de zi pentru copii.

Leave a Comment