Impozitele locale pot fi plătite fără penalizări până în 30 septembrie

Primăria Municipiului Zalău reaminteşte contribuabililor persoane fizice şi juridice că îşi pot plăti impozitele şi taxele locale aferente semestrului al II-lea până la finalul lunii. După data de 30 septembrie 2017, se vor calcula majorări de întârziere în cuantum de 1 la sută pe lună şi fracţiune de lună, până la stingerea sumei datorate.
Pentru a evita plata majorărilor de întârziere, municipalitatea recomandă atât persoanelor fizice, cât și celor juridice, să-şi achite obligaţiile la termen, în acest sens având la dispoziţie mai multe variante de plată. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, plata acestor dări poate fi efectuată în numerar și/sau prin intermediul cardului bancar, la ghişeele instituţiei, în numerar la CEC BANK SA, prin virament bancar în conturile municipiului Zalău afișate pe site-ul www.zalausj.ro secțiunea Taxe și impozite locale, precum și electronic, cu cardul, prin intermediul paginii web www.ghiseul.ro pentru persoane fizice.
Începând din luna august 2017, pentru persoanele juridice, autorităţile locale au implementat soluția informatică pentru plata cu cardul prin intermediul paginii web, fără perceperea vreunui comision.
Statisticile Primăriei Zalău arată că până în prezent, cel mai bun procent de plată s-a înregistrat la capitolul impozite pe terenuri intravilane, unde, din totalul celor 6.945 de zălăuani cu obligaţii au achitat 80 la sută. Aproape jumătate dintre contribuabilii care deţin astfel de terenuri au făcut plata anticipat, beneficiind de o bonificaţie de 10 la sută.
Cel mai mic procent – 74 la sută – se înregistrează la rubrica impozit auto, unde, din cei 18.123 de proprietari de autovehicule au efectuat plăţi 13.445.
În schimb, persoanele juridice nu s-au prea înghesuit să scape de datoriile către bugetul local. Spre exemplu, doar 48 la sută dintre firmele care deţin teren extravilan au plătit impozitele aferente, în timp ce pentru intravilan, au achitat taxe mai puţin de 70 la sută dintre contribuabili.

Leave a Comment