Fiscul lansează o nouă aplicaţie pentru a simplifica depunerea online a Declarației Unice

Persoanele fizice autorizate (PFA), cei cu dividende, activități intependente, chirii pot depune Declarația Unică pe internet, într-o nouă aplicație pusă la dispoziție de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Termenul pentru depunerea declarației a fost extins până la data de 31 iulie.

Pentru a simplifica completarea și depunerea online a Declarației Unice, Ministerul Finanțelor Publice – ANAF pune la dispoziția contribuabililor o aplicație informatică dedicată.

Declarația Unică se poate completa și depune de la adresa https://declunica.anaf.ro/ dacă se utilizează numele de utilizator și parola contului personal din Spațiul Privat Virtual.

Se recomandă utilizarea din timp a aplicației dedicate completării și depunerii online a Declarației Unice, pentru a se evita îngreunarea procedurii de depunere de către un număr mare de utilizatori înregistrați simultan în sistem.

Contribuabilii care depun electronic Declarația Unică beneficiază de bonificația de 5 la sută din impozitul pe venit plãtit integral pânã la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentând obligațiile fiscale anuale pentru anul 2018.

O bonificaţie de 5 la sută se acordă, de asemenea, şi pentru contribuțiile sociale datorate potrivit legii.

Leave a Comment