Expiră termenul pentru conectarea caselor de marcat la serverele ANAF

Astăzi expiră termenul pentru conectarea caselor de marcat la serverele ANAF, măsura fiind obligatorie pentru contribuabilii mici și mijlocii, conform autorităților fiscale.

Potrivit doctorului în economie Alexandru Tamba, măsura vine să reducă birocrația fiscală, contribuabilii nemaifiind obligați să depună lunar anumite declarații. „Ultimii care își vor conecta casele de marcat la serverele ANAF sunt contribuabilii mici și mijlocii. Contribuabilii mari au avut termen pe data de 30 iunie 2021. În mare, această măsură înseamnă că se va putea urmări în timp real încasările agentului economic și se speră să crească mult veniturile, în special veniturile din TVA. Cred că așa se va și întâmpla, dar se va reduce și birocrația. Până acum, în lipsa acestei măsuri, agentul economic era obligat să depună un formular lunar la ANAF, formular cu toate încasările pe care le-a avut. Prin conectarea caselor de marcat direct la ANAF, aceste declarații nu mai trebuie depuse. Excepție fac doar situațiile în care nu există încasări în luna respectivă”, ne-a declarat astăzi doctorul în economie Alexandru Tamba. Din păcate, unii contribuabili nu au conexiune la internet. Vorbim aici în special de contribuabili din mediul rural. Alexandru Tamba a explicat că „în cazul în care nu există conexiune la internet, agenții economici în cauză trebuie să prezinte o declarație pe proprie răspundere  că nu se pot conecta la internet și vor depune în continuare declarațiile ca și până acum”.

One Thought to “Expiră termenul pentru conectarea caselor de marcat la serverele ANAF”

  1. Celentano

    Daaaa! Și care e problema ca expira termenul? Românul va continua sa facă evaziune fiscală cât va exista țara asta! Mult spor și mult succes!!!0

Leave a Comment