Dispare formularul 600: anunț de ultimă oră al Finanțelor

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat, marți dimineață, la sediul ministerului, că pregătește o Ordonanța de Urgență pentru a anula depunerea Deciziei 600.

Eugen Teodorovici spune că Declaraţia 600 nu îşi are rostul. „Voi pregăti o OUG pentru a anula depunerea Deciziei 600, timp în care o să găsim cea mai bună soluție. În această perioadă, nimeni nu mai trebuie să depună niciun fel de formular.

Vom găsi o soluție pentru a nu se mai depune acest formular. Nu are rost. M-am gândit la comasarea acestuia, dacă nu, chiar și o variantă și mai bună, dar vom discuta și la Ministerul de Finanțe.

Formularul 600 este un document prin care contribuabilii persoane fizice tre­buie să arate ce venituri au obţinut în 2017 sau cred că vor obţine în 2018, pe lân­gă salarii, astfel încât ANAF să le cal­cu­leze ce contribuţii sociale au de plătit. Potrivit legislației actuale, formularul 600 trebuie depus doar de către con­tribuabilii care obţin venituri extrasalariale din activităţi inde­pendente, chi­rii, investiţii, activităţi agricole etc. în cuan­tum cel puţin egal cu 12 salarii minime pe economie (respectiv 22.800 de lei, adică valoarea salariului minim brut pe economie de 1.900 lei X 12 luni).

„Începând de astăzi, vom alege cele mai simple variante, pentru că așa este normal să fie”, a spus Teodorovici. Acesta a dat asigurări că nu va adăuga taxe noi în acest an, pentru contribuabili.

Leave a Comment