Crește numărul de șomeri în Sălaj

Din datele oferite de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Sălaj (AJOFM Sălaj), rata şomajului înregistrat la nivelul judeţului Sălaj, la sfârșitul lunii octombrie 2023, a fost de 5,06%, în creștere față de luna anterioară cu 0,02%. Totodată, numărul total de şomeri la finele lunii octombrie a fost de 4540 de persoane (946 de persoane au fost şomeri indemnizaţi şi 3594 șomeri neindemnizați), cu 94 de persoane mai mare decât cel înregistrat la sfârșitul lunii septembrie din acest an. Numărul şomerilor indemnizaţi a crescut cu 86 de persoane, iar numărul şomerilor neindemnizaţi cu opt persoane faţă de luna precedentă. Cei mai mulți șomeri provin din mediul rural (3751 de persoane), în timp ce 789 de şomeri provin din mediul urban.

Potrivit AJOFM Sălaj, legat de structura şomajului după nivelul de instruire, şomerii fără studii şi cei cu nivel de instruire primar au o pondere importantă în totalul şomerilor înregistraţi la nivel de județ în evidențele instituției, respectiv 42%. Şomerii cu nivel de pregătire gimnazial reprezintă 28% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 3%.

4 Thoughts to “Crește numărul de șomeri în Sălaj”

  1. […] Din datele oferite de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Sălaj (AJOFM Sălaj), rata şomajului înregistrat la nivelul judeţului Sălaj, la sfârșitul lunii octombrie 2023, a fost de 5,06%, în creștere față de luna anterioară cu 0,02%. Totodată, numărul total de şomeri la finele lunii octombrie a fost de 4540 de persoane (946 de persoane au fost şomeri indemnizaţi şi 3594 șomeri neindemnizați), cu 94 de persoane mai mare decât cel înregistrat la sfârșitul lunii septembrie din acest an. Numărul şomerilor indemnizaţi a crescut cu 86 de persoane, iar… Citeste mai mult […]

  2. Anonim

    Pe lângă asta mai crește salariul la trântori

  3. Adi

    Păi tocmai aici se află problemă 06.08.Văzându-i pe trântori ce bine o duc,ăi 4540 de șomeri ar vrea și ei.Si dk nu li se poate oferi trântoreală și lor,prefera să-și păstreze statutul.Lanțul slăbiciunilor.

Leave a Comment