Creditorii nu reușesc să vândă fosta fabrică Abo Mill din Zalău

Lichidatorul judiciar al fostei fabrici Abo Mill, compania CITR București – structura regională Cluj, a pus în vânzare de mai mult timp proprietățile din județele Cluj și Sălaj ale societății specializate în morărit și panificație ce aveau fabrici în Zalău și Cluj Napoca. Este o nouă încercare de a vinde aceste active, încercare repetată pe parcursul mai multor ani prin mai multe licitații. Compania propune spre valorificare şi un imobil situat pe strada Fabricii din Zalău, compus din teren de 17.000 mp, cu construcţiile aferente, respectiv fosta clădire a fabricii de morărit și panificație, cândva deținută de societatea Prodpan. Preţul total de pornire a fost stabilit la de 1,2 milioane de euro, plus taxa pe valoare adăugată. Activul nu a fost valorificat la ultimele licitații, au transmis pentru Magazin Sălăjean reprezentanții companiei CITR – structura regională Cluj. Aceștia au adăugat că se vor mai organiza licitații în perioada următoare, iar principalul motiv pentru care activul din Zalău nu a fost vândut fiind interesul slab al potențialilor cumpărători. Surse din piața vânzărilor ne-au declarat că motivul principal al faptului că aceste active nu se vând îl reprezintă prețul mult prea ridicat stability de creditorul majoritar, B2 Capital București.

Abo Mill, companie membră a concernului ungar Abo Grup, a început să își scoată la vânzare operațiunile locale din România, Slovacia, Ucraina încă din 2011, după ce activitatea de producție în morărit și panificație a fost afectată de scumpirea materiei prime și concurența de pe piața neagră. Printre acestea se numărau morile de grâu din Cluj (capacitate de procesare 320 tone/zi, depozit de 7.000 tone) și Sălaj (procesare de 200 tone/zi, depozit de 2.300 de tone). Grupul mai deținea în țară companii din domeniile nutrețuri combinate, procesarea cărnii de pui, comerț cu cereale, fermele și abatoarele fiind și ele scoase la vânzare.

Abo Mill Cluj mai dispunea în 2018 de doar șapte angajați, înregistrând afaceri de 34.000 de lei și o pierdere de 451.000 de lei, conform portalului financiar Termene.ro. Datoriile la contribuțiile sociale a societății aflate în faliment se ridicau la 6,5 milioane de lei. Abo Mill a venit la Zalău în primăvara anului 2005, în locul fostului producător/distribuitor de făină și panificație Prodpan.

 

One Thought to “Creditorii nu reușesc să vândă fosta fabrică Abo Mill din Zalău”

  1. Anonim

    I-ar sta bine de parcare etajata.Atat doar ca zalaucii sunt in stare sa-si parcheze masinile si-n valea Zalaului numai sa nu dea doi lei din buzunar.

Leave a Comment