Pentru a se bate cu Ministerul Dezvoltării, Consiliul Judeţean îşi caută firmă de avocatură

Consiliul Judeţean Sălaj vrea să fie reprezentat de o firmă de avocatură în procesele pe care le are cu Ministerul Dezvoltării, în cazul corecţiilor financiare aplicate proiectelor europene ale instituţiei judeţene.
“În prezent între judeţul Sălaj şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, există o serie de litigii aflate pe rolul instanţelor de judecată, având ca obiect anularea actelor administrative referitoare la corecţiile financiare aplicate. Prin prisma sumelor stabilite drept corecţii, precum şi datorită vidului legislativ şi lipsei practicii judiciare unitare în domeniu, instrumentarea acestor cauze prezintă un grad mare de complexitate şi activităţi juridice care nu pot fi asigurate de către personalul de specialitate juridică angajat, motiv pentru care apreciem ca oportun a se apela la serviciile firmelor de avocatură specializate în problematica fondurilor europene nerambursabile”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat vineri de către consilierii judeţeni.
După cum ne-a declarat Tiberiu Marc, în acest moment sunt pe rolul instanţei opt acţiuni, ce vizează patru proiecte finanţate din fonduri ale Uniunii Europene, ale căror beneficiar este CJ Sălaj. Valoarea totală a corecţiilor financiare aplicate se ridică la 26,7 milioane de lei, sumă ce va trebui suportată din bugetul judeţului dacă instanţa va da câştig de cauză Ministerului Dezvoltării.
Cosmin Vlaicu, secretarul judeţului, a precizat în cadrul şedinţei că hotărârea privind angajarea unei forme de avocatură s-a luat şi datorită mizei deosebite a proceselor privind corecţiile financiare aplicate Consiliului Judeţean: “S-a mers pe ideea că natura acestor cauze este extrem de complexă. Cauze avem în fiecare săptămână. Juriştii noştri sunt mereu în instanţe, dar aceste cauze au un specific aparte pentru că, pe de o parte, implică o miză financiară uriaşă şi pe de altă parte, necesită o anumită specializare în domeniu fondurilor europene”.

Alte articole

4 Thoughts to “Pentru a se bate cu Ministerul Dezvoltării, Consiliul Judeţean îşi caută firmă de avocatură”

 1. Zălăuan

  Dacă juriştii Consiliului judeţean nu sunt capabili, să fie daţi afară !
  Eu personal, din impozitele pe care le plătesc, nu vreau să-i mai plătesc !!

 2. marin

  De ce Consiliul Judetean nu ajuta la fel comunele care au proiecte pe masura 322,unele comune sunt mai salajene(Crasna-Agrij-Meseseni etc-pesedistele)?,ar trebui ca si primarii din unele comune sa devina milogi?,daca cel din Horoatu Crasnei a facut tot posibilul sa incheie proiectul pe 322 far sa fie penalizat nu are nevoie de bani?,lasati metodele staliniste,apreciati valoarea si munca!

 3. rares

  comunele care au proiecte pe masura 322,,ar trebui sa le duca la bun sfarsit,daca cel din Horoatu Crasnei a facut tot posibilul sa incheie proiectul far sa fie penalizat,de ce nu au reusit si ceilalti(vedetele)!

 4. rares

  Mai Rares intreabal pe Csaka si pe Marc ca ei trag sforile in Salaj

Leave a Comment