Conducerea Tenaris propune salariaţilor un bonus anual

Conducerea Tenaris Silcotub a venit cu o nouă ofertă pentru salariaţii nemulţumiţi de creşterea salarială anuală iniţială propusă de către patronat.

După cum ne-a declarat Alexandru Rus, liderul Sindicatului „Metalurgistul” Zalău, în cadrul unei întâlniri personale pe care a avut-o în cursul zilei de miercuri, 8 august, cu managerul general al Tenaris Silcotub, Mihaela Popescu, angajaţilor li s-a propus acordarea unui bonus anual, plătit în două tranşe. „Bonusul ar urma să fie oferit salariaţilor în septembrie şi decembrie, câte 600 de lei brut de fiecare dată. Urmează să discutăm cu oamenii despre această ofertă şi apoi să venim cu un răspuns”, a precizat Rus.

Potrivit spuselor sale, soluţia înaintată de către partea patronală nu ar satisface pretenţiile muncitorilor din Silcotub, care au cerut o creştere a salariului de bază cu sume cuprinse între 250 şi 350 de lei: „O creştere a salariului de bază presupune o majorare a tarifului orar, având în vedere că toate sporurile şi bonusurile la care au dreptul sunt calculate în funcţie de leafa de bază”.

Sindicalistul a fost prezent joi, 9 august, la Ministerul Muncii, şi la Inspecţia Muncii, pentru a discuta problemele cu care se confruntă cei din fabrica de ţevi de la Zalău. Printre subiectele dezbătute s-au numărat necesitatea modificării Legii Dialogului Social, în condiţiile în care forma actuală a actului normativ i-a împiedicat să declanşeze un conflict de muncă. De asemenea, Alexandru Rus a solicitat prelungirea condiţiilor speciale de muncă avute în vedere la salarizarea celor ce muncesc în acest domeniu, condiţii care ar urma să dispară începând cu 2019.

Alte articole

2 Thoughts to “Conducerea Tenaris propune salariaţilor un bonus anual”

  1. Anonim

    La rivoluţă, muncitorii erau foarte îndârjiţi. Azi, cu un salariu sub cel al unei femei de serviciu de la spital, se cam cacă pe dumnealor să facă grevă !

  2. Anonim

    Lasa ba spitalul ca aia primesc acum salarii pt.anul 2020.PSD partid venit din viitor. Sau mai bine zis :cu PSD viitorul suna bine.Salariul minim creste,pensiile cresc…

Leave a Comment