Bani de la stat pentru cei care doresc să își instaleze panouri fotovoltaice

Programul anual de instalare a panourilor fotovoltaice în locuinţe începe astăzi, cei care vor îndeplini condițiile impuse prin regulament și legislațiaa ăn vigoare urmând să primească banii necesari pentru această investiție.Astfel,  30.000 de persoane fizice pot primi o subvenţie de până la 20.000 de lei dacă îşi instalează un sistem de panouri fotovoltaice. Programul se derulează doar prin firmele de instalatori autorizate.

Administraţia Fondului de Mediu invită firmele de instalatori să se înscrie în program, în perioada 25 ianuarie -1 martie.

“Administrația Fondului pentru Mediu organizează sesiune de înscriere pentru validarea instalatorilor în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electric ă, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională în perioada 25 ianuarie – 01 martie 2019”, anunţă instituţia. Persoanele fizice care doresc să se înscrie vor putea face acest lucru după validarea instalatorilor care îşi manifestă intenţia de la participa la program. Lista acestora va fi afişată pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu. Doar prin intermediul acestora se va putea face înscrierea persoanelor fizice.  “Înscrierea persoanelor fizice în cadrul programului se va realiza prin intermediul instalatorilor, după încheierea etapei de validare a instalatorilor și publicarea listei acestora pe site-ul afm.

 

 

Alte articole

Leave a Comment