Autostrada Transilvania: a fost semnat contractul pentru tronsonul Zimbor – Nădășelu

Compania de Drumuri a semnat marți, 22 septembrie, contractul pentru proiectarea și execuția a circa 30 de kilometri din Autostrada Transilvania, între Nădășelu și Zimbor. Acesta este cel mai mare contract câștigat de constructorul român Dorinel Umbrărescu.

“Am reușit în aceste 11 luni de mandat al Guvernului Orban să punem proiectul Autostrăzii Transilvania pe o traiectorie ireversibilă, dând în trafic 25 de kilometri de autostradă, Biharia – Borș, Iernut – Chețani, semnând contracte de proiectare și execuție pentru 110 kilometri de autostradă, cu cei 31 pe care îi vom semna astăzi (marți, n.red.), rămânând așa cum spunea prim-ministrul Ludovic Orban, două tronsoane, între Poarta Sălajului – Nușfalău, cu Tunelul Meseș, respectiv Suplacu de Barcău – Chiribiș, 67 de kilometri, pentru care procedurile sunt declanșate iar în luna noiembrie avem termen pentru depunerea ofertelor”, a spus Lucian Bode, prezent la evenimentul de semnare a contractului. În 4 septembrie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea și executia sectorelor de autostradă Nădășelu – Mihăiești și Mihăiești – Zimbor. CNAIR a transmis atunci adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului având ca obiect „Proiectare și execuție Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Subsecțiunea 3A2: Nădășelu – Mihăiești (km 8+700-km 25+500) și Subsecțiunea 3B1: Mihăiești – Zimbor (km 0+000 – km 13+260)” . Ofertantul desemnat caștigător este Asocierea S.C. Spedition UMB S.R.L. – S.C. Tehnostrade S.R.L. – S.C. Electromontaj S.A., cu preţul de 1,39 miliarde de lei fără T.V.A. Durata contractului este de 36 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 24 de luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de cinci ani.

One Thought to “Autostrada Transilvania: a fost semnat contractul pentru tronsonul Zimbor – Nădășelu”

  1. Anonim

    FELICITARI D-le MINISTRU BODE autostrada TRANSILVANIA este utila, necesara si eficienta ,prea mult asteptata . Doamne ajuta.

Leave a Comment