Au fost semnate proiectele pentru reabilitarea termică a două licee din Zalău

Încă două proiecte cu finanțare din fonduri europene au fost semnate, miercuri, 29 august 2018, de către primarul Zalăului, Ionel Ciunt, pentru creșterea eficienței energetice a Liceului cu program sportiv “Avram Iancu” și a Liceului Ortodox “Sfântul Nicolae”.
Valoarea totală a proiectelor se apropie de 15 milioane de lei, 80 la sută din sumă reprezentând investiţia pentru Liceul Sportiv. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, pentru realizarea obiectivelor amintite, au fost atrase peste 9 milioane de lei, diferenţa urmând să fie asigurată din fonduri de la bugetul local.
„Scopul proiectului este de a îmbunătăți din punct de vedere energetic infrastructura educațională a acestor unități de învățământ, de a contribui în mod direct la reducerea consumului de energie din surse convenționale și la reducerea emisiilor de dioxid de carbon eliberate în atmosferă”, se arată într-un comunicat de presă al administraţiei locale.

Conform sursei citate, principalele categorii de lucrări vizează înlocuirea tâmplăriei exterioare din lemn cu tâmplărie din PVC cu geam termopan; instalarea de pompe de căldură; hidroizolație la pereții subsolurilor; înlocuirea elementelor de lemn ale șarpantei și a învelitorii din țiglă; refacerea acoperișurilor terase; amenajarea unor grupuri sanitare pentru persoanele cu dizabilități; realizarea unor rampe pentru persoanele cu dizabilități; înlocuirea instalațiilor termice, sanitare și electrice; panouri solare plane, modul solar, echipament de automatizare.
Documentația privind procedura de achiziție, proiectare și execuție este în curs de elaborare și va fi postată pe SEAP până în 12 septembrie 2018, lucrările urmând să înceapă în perioada martie-aprilie 2019.
De asemenea, mai este în evaluare, pe acest tip de finanțare, încă un proiect pentru Liceul Reformat “Wesselenyi” din Zalău.

Leave a Comment