Agenţii economici, arşi la buzunare de către poliţiştii de la Economic

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu poliţiştii Secției 1 Poliție Rurală Zalău au desfășurat joi, 28 iunie, o acțiune pentru prevenirea şi combaterea actelor de evaziune fiscală, contrabandă, precum şi a ilegalităților comise în domeniul mărfurilor alimentare, legumelor și fructelor, precum și a produselor contrafăcute.

Au fost verificați 138 de agenți economici, fiind constatate­­ două infracțiuni de evaziune fiscală, o infracţiune de contrabandă cu ţigări și aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 68.000 de lei. Dintre acestea din urmă, 32 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, două la Legea 145/2014 privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol și două la O.U.G. 28/1999 privind obligativitatea agenților economici de a utiliza aparatele de marcat electronice fiscale.
De asemenea, a fost ridicată în vederea confiscării suma de 770 lei provenită din activități comerciale ilicite (suma de bani nu era fiscalizată în casa de marcat).

2 Thoughts to “Agenţii economici, arşi la buzunare de către poliţiştii de la Economic”

  1. Titus

    Mă da pe aducaii de fructe și legume când vă băgați la aia care vând angro in garaje prin sapetele blocurilor că pe ăștia de la drum mare rahat ați făcut

  2. Anonim

    e bine, cred ca ii caut si eu sa-l reclam pe in „prieten”

Leave a Comment