Află cele mai bune preţuri la benzină şi motorină din zona ta! S-a lansat portalul „Monitorul Preţurilor pentru Carburanţi”

Tarifele la benzină și motorină pot fi comparate online de la 1 iulie 2019, iar şoferii pot afla care sunt cele mai apropiate benzinării şi unde găsesc cele mai convenabile tarife şi servicii.
Consiliul Concurenței a lansat „Monitorul Preţurilor pentru Carburanţi”, un portal care arată cât costă carburanţii în marile lanţuri de benzinării din România. Reprezentanţii Consiliului Concurenței spun că acest tip de monitorizare îi poate ajuta pe consumatori să aleagă produsele cu cel mai bun raport calitate – preţ. Platforme similare oferă informaţii despre tarifele de pe piaţa comunicaţiilor, dar şi despre tarifele energiei electrice.
• „Monitorul Preţurilor carburanţilor auto urmăreşte, pe de o parte stimularea concurenţei între companiile de distribuţie a carburanţilor auto şi , pe de o parte, asigurarea posibilităţii consumatorului de a alege carburanţii cu cel mai bun raport calitate-preţ. Pentru atingerea acestui deziderat, prin proiectul Monitorul Preţurilor este creată o bază de date care conţine principalele companii care comercializează carburanţi, amplasarea geografică a benzinăriilor deţinute de fiecare, tipurile de carburanţi (benzină, motorină şi GPL) comercializate în fiecare benzinărie, preţurile la pompă practicate”, au transmis reprezentanţii Consiliului Concurenţei într-un comunicat de presă.
Portalul Monitorul Preţurilor şi aplicaţiile mobile funcţionează în toată ţara, în scopul transparentizării preţurilor carburanţilor comercializaţi în România, şi anume: benzină (standard şi premium), motorină (standard şi premium) şi GPL. Utilizând Monitorul Preţurilor, consumatorii pot afla şi unde sunt staţiile în care pot fi alimentate maşinile electrice.
Monitorul Preţurilor oferă informaţii despre serviciile disponibile în staţiile de alimentare cu carburanţi auto şi permite filtrarea acestora în funcţie de disponibilitatea celor mai căutate servicii.

Cum funcţionează noul portal
Accesaţi pagina www.monitorulpreturilor.info şi selectaţi „Carburanţi auto”.
Aplicaţia localizează zona în care se află persoana interesată de accesarea platformei. Selectaţi apoi tipul de carburant: benzină standard, benzină premium, motorină standard, motorină premium, GPL sau încărcare electrică.
Aplicaţia va afişa mai multe filtre de căutare:
# Distanţa în jurul locaţiei curente (locul unde se află persoana care a accesat platforma)
# În jurul unei locaţii selectate
# Într-o localitate
# Pe un traseu selectat
În funcţie de criteriile alese, aplicaţia va fişa toate staţiile, inclusiv distanţa dintre acestea, dar şi tarifele practicate la pompă. Prin aceeaşi aplicaţie, şoferii pot afla ce tipuri de servicii oferă reţeaua de comercializare preferată sau alte benzinării.
Consiliul Concurenţei a semnat la sfârştiul anului trecut un contract pentru realizarea acestei aplicaţii care să ofere informaţii despre tarifele la pompă. Valoarea contractului încheiat cu firma Maguay a fost de 1,42 milioane lei.
• „Dezvoltarea acestui sistem de monitorizare a preţurilor va conduce la transparentizarea pieţei pentru consumatori, permiţându-le să se informeze cu privire la preţurile practicate de principalele reţele de distribuţie a carburanţilor auto, astfel încât aceştia să poată alege produsele cu cel mai bun raport preţ-calitate”, a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, pentru Agerpres în februarie 2019.

Alte articole

Leave a Comment