Afacerist italian, condamnat la închisoare cu suspendare

Un cetăţean italian care derula afaceri în Zalău a fost condamnat de către magistraţii Judecătoriei Zalău la şase luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de refuz nejustificat de a prezenta organelor competente documentele legale, în scopul împiedicării verificărilor financiar-fiscale, în termen de 15 zile de la somaţie.
După cum susţine judecătorul Dana Puiu, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Zalău, italianul Oscar Mason, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale şi asociat cu 95 la sută din părţile sociale ale unei firme de construcţie a proiectelor utilitare pentru fluide, a intrat în vizorul comisarilor Gărzii Financiare, în 2010, după ce a retras bani în mod repetat dintr-un cont alimentat de o companie din Italia.
„În cursul anului 2010, în contul societăţii au fost virate sume mari de bani de către o firmă din Italia, rulajul creditor ajungând la 117.000 de euro. Comisarilor li s-a părut suspect că soldul a fost diminuat în mod sistematic prin ridicări repetate de către inculpat, existând suspiciuni cu privire la realitatea operaţiunilor comerciale efectuate cu partenerul italian”, a precizat oficialul instanţei.
Potrivit spuselor sale, comisarii Gărzii Financiare i-au solicitat să prezinte documentele legale, însă acesta a refuzat. Trimis în judecată, omul de afaceri a fost găsit vinovat de refuz nejustificat de a prezenta organelor competente documentele legale, în scopul împiedicării verificărilor financiar-fiscale. Ca urmare, el s-a ales cu şase luni de închisoare cu suspendare condiţionată pe o durată de doi ani şi jumătate, care constituie termen de încercare.

Alte articole

Leave a Comment