A început programul „Rabla electrocasnicelor”. Unde te poți înscrie și care este valoarea voucherelor

Programul „Rabla pentru electrocasnice” poate fi accesat începând de vineri, 24 mai de către cei care doresc să participe, iar bugetul pentru acest an este de 40 de milioane de lei, dublu faţă de anul 2018, a anunţat, joi Ministerul Mediului. În funcție de aparatul cumpărat, voucherele au valori cuprinse între 200 și 400 lei.

Începând de astăzi, persoanele fizice se pot înscrie prin intermediul aplicației electronice pe pagina web a Administrației Fondului pentru Mediu,  AICI

Programul Rabla pentru electrocasnice are caracter multianual şi se aplică la nivel naţional. Prin acest program Ministerul Mediului își propune să crească gradul de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, precum și stimularea achiziționării de electrocasnice eficiente energetic.

“Așa cum am promis încă de la lansarea primei ediții a Programului, anul acesta îl extindem pentru două categorii de echipamente foarte cerute de români – mașini de spălat vase și televizoare. În plus, succesul foarte mare al ediției din 2018 ne-a determinat să dublăm bugetul Programului, care anul acesta este de 40 milioane lei”, spune ministrul mediului Grațiela Gavrilescu.

Finanțarea se va acorda sub formă de vouchere, pentru achiziționarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, după cum urmează:

a) 200 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++;   b) 300 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++;  c) 300 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A++; d) 400 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A+++; e) 400 lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţa energetică la răcire (A+++/ A++); f) 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A++;  g) 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A+++. h) 200 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A; i) 500 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A+”.

Alte articole

Leave a Comment