A început Programul „Rabla electrocasnicelor”

Ministerul Mediului lansează, marți, Programului „Rabla pentru electrocasnice”, un program naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic), finanţat de Ministerul Mediului, prin AFM, este destinat persoanelor fizice.

Acestea vor putea primi, în schimbul casării electrocasnicelor uzate, vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, cu eficienţă energetică clasa A++, A+++, din următoarele categorii: maşini de spălat rufe, frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice şi aparate de aer condiţionat.

Vouchere au valori de:

– 200 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++;
– 300 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++;
– 300 lei pentru aparate de aer condiţionat cu eficienţa energetică la răcire (A+++/A++);
– 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A++;
– 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A+++.

Pentru a beneficia de acest program, trebuie să accesezi aplicaţia electronică de pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu şi să urmezi paşii de înscriere în program. După înscriere, solicitanţii pot achiziţiona echipamentul dorit de la unul dintre comercianţii autorizaţi.

Suma finanţată se scade de către comerciant din valoarea totală a facturii echipamentelor achiziţionate prin program (TVA inclus), iar diferenţa va fi suportată de către persoana fizică care a solicitat voucherele din Programul Rabla pentru Electrocasnice, din surse financiare proprii. Persoanele fizice beneficiază de valoarea unui voucher la achiziţionarea unui echipament eligibil, în schimbul predării unui echipament uzat vechi echivalent. Schimbul se face în sistem 1:1.

Se pot achiziţiona mai multe echipamente în schimbul predării unui număr echivalent de echipamente uzate vechi. Poţi beneficia de mai multe vouchere, dar nu mai mult de unul pentru fiecare categorie.

Leave a Comment