„Zilele Au Gust la Marin” – o sărbătoare devenită tradiție în Sălaj

Sălăjeanca Patricia Toma continuă proiectul de promovarea a satului natal, Marin, a tradiţiilor şi a portului popular din zonă, prin organizarea unui nou eveniment – Zilele Au Gust la Marin. După ce în urmă cu doi ani, sălăjeanca a reconstituit nunta tradiţională a străbunicilor ei, anul trecut sărbătoarea  a cuprins evenimente inedite precum  “Cânepa în viaţa ţăranului”, o expoziţie de fotografie – “Pe drumul bisericilor din lemn”, dar și una de costume populare – organizată de Muzeul viu “Poarta de su` Feleac”, în acest an, Patricia Toma continuă, la finele acestei săptămâni, seria evenimentelor cu povești de viață, Sfatul bătrânilor, spectacole de teatru, muzică, expoziții dintre cele mai diverse, toate reunite sub același scop menționat mai sus.

Preparatele culinare de care se vor bucura invitații sunt dintre cele mai diverse. Lista de bucate cuprinde și un preparat special – “Oaie la groapă”, un preparat ce va fi făcut  după o metodă veche, specifică oieilor. Invitații se vor delecta și cu “Păpuși” (sarmale), plăcintă cu cânepă, mălai și “Păsulă cu hospă”, toate aceste bunătăți fiind preparate la “fața locului” de maestrul bucătar Mircea Groza secondat de Gheorghe Căpușan, firește, cu sprijinul priceputelor gospodine din sat.

Între 20 și 22 iulie, sărbătoarea sătească Zilele au Gust la Marin îi așteaptă pe toți sălăjenii dornici să redescopere frumusețile și tradițiile din acest frumos sat sălăjean.

 

 

 

 

4 Thoughts to “„Zilele Au Gust la Marin” – o sărbătoare devenită tradiție în Sălaj”

 1. anonim

  voi participa la sarbatoarea de la MARIN, unt curios de obiceiurile din zona poate ca dupa OAIA LA GROAPA merge si o palinca de Marin.

 2. Anonim

  patricia ti-a luat luate restantele sau mai mergi in toamana la examene? groza mircea habarnistu ti-ai scris raportul de activitate ca si consilier local?

 3. Anonim

  @ 08:54
  Vorba lui Dabija: Nu tef ută grija!

 4. patriciu

  Patricia daca vin azi sambata la marin ce pot sa vad ? rtebuia sa detaliezi putin programul pe zile .

Leave a Comment