Zeci de premii pentru micii muzicieni de la Palatul Copiilor

Elevii care frecventează cercul de Muzică uşoară de la Palatul Copiilor din Zalău, coordonaţi de prof. Ioan Mureşan, au obţinut o mulţime de trofee, premii şi menţiuni la concursurile şi festivalurile la care au participat în perioada septembrie-noiembrie 2018.
Astfel, potrivit unui comunicat de presă al unităţii de învăţământ, Alice Ghile a cucerit trofeele categoriilor pop, respectiv cântec religios la Festivalul „Serbările Toamnei”, Galda de Jos, în 9 septembrie 2018. La Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară Românească şi Străină „Best Pop Rock”, ediţia a III-a, Târgu Neamţ, din 28-30 septembrie, Carla Sabău a luat trofee la secţiunea pop – limbă română şi limbă străină, categoria 9-10 ani, precum şi Trofeul festivalului la secţiunea pop.

Aceeaşi solistă a luat Marele Trofeu la secţiunea Muzică uşoară precum şi trofeele de grupă la muzică uşoară şi jazz, în cadrul Festivalului Internaţional de Interpretare Muzicală şi Dans „Transylvanian Stars”, ediţia a III-a, Târgu-Mureş, din 25-28 octombrie.
Un premiu special a obţinut Marc Patric Mitraşca, la categoria 8-10 ani, în cadrul Festivalului Internaţional pentru copii şi adolescenţi „Vivere Music Revolution”, ediţia a V-a, desfăşurat în 8-10 noiembrie, la Oradea, pentru ca în 17 noiembrie, la Festivalul naţional de interpretare pentru copii „Voce Spectrum” Cluj-Napoca, să fie răsplătit cu Marele trofeu.

Trofeul debut „Paşi pe scenă”, la secţiunea muzică uşoară a Festivalului Naţional de interpretare vocală şi instrumentală „Lira” Tăuţii Măgherăuş a ajuns la sălăjeanca Lorena Ciupe.
Nici elevii de la cercul de instrumente muzicale tradiţionale, coordonaţi de profesorul Dan Sava, nu s-au lăsat mai prejos.
Potrivit sursei citate, la Festivalul Naţional de folclor pentru copii şi tineri interpreţi ai cântecului şi dansului popular „Dobroge, vatră de folclor”, Mangalia, Alexandra Bărburaş a primit premiul III, iar Patricia Martin, menţiune, ambele la secţiunea vocală.

La Oneşti, unde a avut loc Festivalul naţional de muzică populară şi uşoară „Doinele Trotuşului”, premii I la secţiunea solist muzică populară au ajuns la Denisa Prunian, Denisa Blaga, Patricia Martin şi Alexandra Bărburaş, în timp ce Raul Maxian a fost câştigătorul Trofeului festivalului.
Un premiu I, prin Raul Maxian, un premiu II, prin Denisa Prunian, şi două premii III, prin Alexandra Bărburaş şi Patricia Martin sunt rezultatele zălăuanilor la Festivalul naţional de interpretare vocală şi instrumentală „Lira” Tăuţii Măgherăuş.

Leave a Comment