Zeci de copii au participat la „Ziua porților deschise”, în mijlocul polițiștilor din Cehu Silvaniei

Poliția Orașului Cehu Silvaniei şi-a deschis, ieri, porţile, pentru copiii care au venit în vizită cu ocazia Zilei Poliţiei Române, sărbătorită în fiecare an în 25 martie. Cei mici au putut vedea armele din dotarea oamenilor legii, dar  şi maşinile de intervenţie ale poliţiştilor şi au primit informaţii despre misiunile la care aceștia participă.

Pe parcursul a trei ore, peste 300 de copii au trecut, vineri, pragul instituției, iar cei mici au aflat mai multe despre meseria de poliţist.

Criminaliştii, poliţiştii rutieri, poliţiştii de ordine publică, dar şi de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, cu toţii au fost la dispoziţia elevilor, care au cerut informaţii despre arme, muniţie sau alte echipamente de intervenţie.

De asemenea a avut loc şi o prezentare video la care au participat elevii claselor a-XI-a şi a-XII-a. La activitate au fost dezbătute mai multe teme, respectiv prevenirea violenţei în şcoli, comportamentul în societate, precum şi răspunderea penală a minorilor.

În contextul  sărbătoririi Zilei Poliţiei Române, poliţiştii din Jibou vor organiza, luni, 18 martie a.c., la Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” concursul de desen cu tema ”Poliţistul, prietenul meu”.

 

 

Alte articole

Leave a Comment