Zălăuanul Marius Filip, pe podium la un important concurs național auto

Marius Filip, pasionat de automobile de colecție, „abonat” la premii și distincții importante pe segmentul automobilelor “vintage”, a mai adăugat palmaresului său un nou premiu important. Este vorba despre locul al III-lea la Concursul “Ford” desfășurat la Pănicel, Râșnov, concurs ce a adus laolaltă peste 100 de participanți și iubitori ai mărcii Ford din toată țara. Marius Filip a participat în concurs cu un automobil Ford Probe, an de fabricație 1997, un model deosebit, perfect întreținut.

Fordul din Sălaj a luat „fața” bucureștenilor

“În cadrul ,,Zilele Clubului Ford, eveniment ce a a avut loc în perioada 5-7 iulie 2019 la Complexul Turistic Pănicel, din localitatea Râșnov, au venit posesori de automobile Ford din toată țara. Cel mai vechi automobil adus în concurs a fost un model din 1973, un Ford Taunus, cu un motor de 2 litri pe benzină. Mașina mea a fost aleasă de public în Top 5 și a primit printre cele mai multe voturi, astfel încât am ocupat locul III în cadrul concursului , << Automobilul anului 2019 >>. Sunt foarte mândru de Probe-ul meu!

Mașina este din 1997 și are un motor de 2 litri benzină și 116 cp. Competiția nu a fost ușoară, pentru că au participat în concurs automobiliști cu modele deosebite, foarte bine întreținute. Însă a mea, se pare că a cucerit atât publicul, cât și juriul astfel încât am reușit să urc pe podium. Am primit și un trofeu special, Cupa Piston, iar anul viitor îmi va reveni frumoasa sarcină de a preda acest trofeu viitorului câștigător”, ne-a spus Marius Filip.

La sfârșitul anului trecut zălăuanul a mai reușit o performanță frumoasă, de această dată cu automobilul său de suflet, o Dacia 1310 TX, serie limitată, an de fabricație 1986. Marius a reușit să obțină valorosul “Atestat de vehicul istoric”, din partea Retromobil Club România, o organizație cu peste 20 de ani vechime.

Modelul deținut de Marius Filip a avut o producție de scurtă durată, pe parcursul unui singur an. Frumoasa Dacie atrage instantaneu, și astăzi toate privirile, atunci când zălăuanul iese cu ea pe drumurile țării. Mașina are toate elementele cromate, bare, mânere, ștergătoare, streașina existentă deasupra ușilor și are pozițiile laterale Lucas pe aripile din față de culoare galbenă, iar în partea din spate de culoare roșie, fiind perfect întreținută și în stare excelentă de funcționare.

 

 

Alte articole

Leave a Comment